Stagiares over bedrijf LINDA: 'Blad staat op zwarte lijst'

Entertainment
door Denise
dinsdag, 28 februari 2023 om 10:36
juice 2
Jildou van der Bijl, creatief directeur van LINDA, gaf aan dat er een 'ongezonde bedrijfscultuur' is bij het mediabedrijf. Stagiaires luchten nu hun hart. "We werden hier volledig uitgebuit."

Ongezonde bedrijfscultuur

In het radioprogramma op NPO 1 'De Perstribune' vertelde Jildou: "Succes is ook een soort van verslavend en dan ga je ook denken dat de manier waarop je het doet, de beste manier is. Als je dan denkt: we zijn zo succesvol omdat iedereen zo hard werkt en we altijd voor de tien gaan en het is nooit goed genoeg, dat kan ook voor een hele ongezonde bedrijfscultuur opleveren. En dat was bij ons zo. "

Uitbuiting stagiaires

Na deze uitspraak van Jildou komen nu ook stagiaires met onthullingen over Linda de Mol . Ze luchten hun hart. In een gesprek met Juicechannel vertelt een stagiaire anoniem: "Stagiaires worden hier volledig uitgebuit. Hebben vanuit school recht op een aantal vrije dagen en deze worden niet opgenomen worden van het bedrijf LINDA. Krijgen amper begeleiding en moeten functioneren als een volwaardig en verantwoordelijke medewerker."

Bedrijf LINDA op de zwarte lijst

De stagiaire geeft aan dat ze allemaal overuren moeten draaien, en dat voor een vergoeding van een paar honderd euro per maand. De werkdruk is zo hoog, dat veel medewerkers een burn out krijgen en het aankomt op de stagiaires. Een andere stagiaire zegt zelfs dat het bedrijf staat op de zwarte lijst tegen Juicechannel. "Toen ik de opleiding Media Informatie en Communicatie studeerde aan de HvA, was het voor studenten verboden om daar stage te lopen. Het bedrijf stond op de 'zwarte lijst', omdat ze zo slecht met stagiaires om gingen en voor een onveilige werkomgeving zouden zorgen. "
De stagiaires zouden aparten taken krijgen van Linda. "Als stagiaire moet je vooral de lunch halen en noten bij die ene speciale notenboer halen wanneer Linda langskwam, want die vond Linda dan lekker", vertelt een andere stagiaire.
juice 63fdd62794b70
Wat een heftige onthullingen van de stagiaires...