Bewaker gevangenis onthult: 'Dit staat Thijs Römer te wachten in de gevangenis'

Entertainment
door Sophie
woensdag, 16 augustus 2023 om 15:49
thijs romer gevangenis
Een bewaker die al meer dan 23 jaar werkzaam is in de gevangenis voorspelt hoe de tijd in de gevangenis voor Thijs Römer gaat zijn.

Zedendelinquent Thijs Römer

Thijs Römer is onlangs veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Daarnaast heeft hij een maximale taakstraf van 240 uur gekregen. Hij heeft minderjarige meisjes online misbruikt en hier in de rechtbank zijn straf voor gekregen. Thijs zal dus één maand in de cel door moeten brengen en waar het natuurlijk al geen pretje is voor zedendelinquenten om daar te zitten, gaat het voor Thijs echt verschrikkelijk worden, vertelt een gevangenisbewaker.

Dit staat Thijs te wachten in de gevangenis

Volgens de gevangenisbewaker is er een hiërarchie in de gevangenis en hier staat zwervers, verslaafden en zedendelinquenten onderaan. "Als een bekend persoon als Thijs Römer als zedendelinquent binnenkomt, wordt hij op een Extra Zorg-afdeling geplaatst" , vertelt de bewaker aan weekblad Story . "Een afdeling waar mensen zitten met psychische problemen die beschermd moeten worden tegen de reguliere gedetineerden."
Thijs zal dus onderaan de voedselketen komen te staan in de gevangenis en dat heeft hij helemaal aan zichzelf te danken. Ondanks dat hij door de Extra Zorg-afdeling voor beschermd wordt tegen de andere gevangenen, zal het niet makkelijk voor hem worden. De bewaker denkt dan ook dat het een hele moeilijke tijd voor hem gaat worden. "Hij is een BN'er, iedereen kan op tv zien waar hij van verdacht wordt. Als je aan kinderen zit, heb je een probleem... Dat kan zich uiten in geweld, bedreigingen, schelden."
Thijs kan gaan werken in de gevangenis met de andere gevangenen, of kan er voor kiezen om gewoon niks te doen. Dat betekent wel dat hij de hele dag alleen maar in zijn cel zal komen te zitten, achter gesloten deuren. In de cel beschikt hij over een douche, magnetron, tv, waterkoker en zelfs een telefoon. Hiermee kan hij, zolang hij geld op zijn telefoonkaart heeft, gewoon bellen. "Nee, een mobiele telefoon is verboden. Dus van WhatsApp-verkeer is geen sprake" , vertelt de bewaker.