Uitspraken Gordon over WK zorgt voor vertrek van tafelgast bij Op1

Entertainment
door Sophie
woensdag, 07 december 2022 om 9:01
gordon op 1
Filosoof Fleur Jongepier zat gisteravond bij de uitzending van Op1, maar tijdens de uitzending besloot ze te vertrekken. Dit gebeurde tijdens de pleidooi die Gordon gaf over het WK in Qatar. Waarom de filosoof daadwerkelijk vertrok, is niet duidelijk.
Gordon over het WK in Qatar
Gordon woont tegenwoordig in Dubai, daarom werd hij door Op1 gevraagd naar zijn mening over het WK voetbal in Qatar.
Net als vele anderen heeft ook Gordon een duidelijk mening over het onderwerp: "Om heel eerlijk te zijn, ik vind het een beetje overtrokken allemaal. We zitten met ons vingertje te wijzen, terwijl we verantwoordelijk zijn voor slavernij." Nadat Gordon de volgende woorden zei: "We zijn zo 'woke' met zijn allen. Laten we het over leuke dingen hebben: Zoals mijn programma.", stond filosoof Fleur Jongepier op en besloot te vertrekken.
Filosoof Fleur Jongepier
Waarom Fleur precies vertrok is niet duidelijk, wel deed ze dit na de uitspraken van Gordon. Fleur was te gast bij Op1 om te gaan praten over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Zelf stopte ze als universitair docent nadat ze te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag op haar werk, ze was ook niet blij hoe haar werkgever daar mee omging.