Binnenkijken in de extreem prijzige woning van André van Duin

Entertainment
door Sophie
zondag, 28 mei 2023 om 16:50
koffietijd stopt
Iedereen is bekend met de grappige André van Duin. Maar niet iedereen is bekend met zijn peperdure woning. Hij woont in één van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam.

André van Duin

André van Duin is misschien wel dé komiek van Nederland. Daarnaast is hij ook acteur, zanger, presentator, regisseur en programmamaker. Hij zit al jarenlang in het vak, want op 16-jarige leeftijd won hij de talentenjacht Nieuwe Oogst . Door deze winst mocht hij optreden in de televisieshow de Zaterdagavondshow en dit was een gigantisch succes.
Inmiddels zijn zijn programma's en shows razend populair en is André niet meer weg te denken van de televisie. Het Algemeen Dagblad noemde hem in 2017 'ruim een halve eeuw Nederlands grootste volkskomiek'.

Het grachtenpand van André

André komt van oorsprong uit Rotterdam, maar heeft altijd een voorliefde gehad voor Amsterdam. "Voor mij was Amsterdam het Hollywood van Nederland, dus de stad trok me altijd erg aan als artiest."
De komiek woont in een prachtig grachtenpand, waar hij één keer bijna afstand van heeft gedaan. Hij heeft het ooit voor vijf miljoen euro te koop gezet, maar kreeg daar heel snel spijt van en haalde het uit de verkoop. Het pand staat op de Keizersgracht, hartje Amsterdam dus. In 1760 is het voormalig bankgebouw gebouwd en uiteindelijk door André verbouwd tot het paleis dat het nu is.
Het pand heeft een totale woonoppervlakte van 576 vierkante meter met acht kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Ook zijn er twee keukens, een thuisbioscoop en een huisbar.
Zie hieronder een aantal foto's van de woning van André van Duin:
woning andre van duin
Beeld: Bekende Buren
woning andre van duin amsterdam
Beeld: Bekende Buren