Yvonne Coldeweijer in haar proeftijd: 'Anders wordt ze gedagvaard'

Entertainment
dinsdag, 10 oktober 2023 om 16:32
ontwerp zonder titel 63 1
Het Openbaar Ministerie heeft halverwege dit jaar Yvonne Coldeweijer schuldig bevonden aan 'smaad' in verband met haar berichtgeving rond Koen Kardashian , inmiddels beter bekend als Koen Pieter van Dijk.

Yvonne schuldig aan smaad in zaak Koen Kardashian

Het Openbaar Ministerie heeft halverwege dit jaar Yvonne Coldeweijer schuldig bevonden aan 'smaad' in verband met haar berichtgeving rond Koen Pieter. Deze zaak kwam aan het licht nadat Koen Pieter eerder dit jaar werd beschuldigd van diefstal van een horloge en het drogeren van een goede vriend van hem op een huisfeest. Toch bleek, de berichtgeving destijds onjuist, met vermeldingen van een gebeurtenis die drie jaar eerder plaatsvond en waarvan geen sprake was van diefstal of drogeren.
Het OM heeft besloten de zaak 'voorwaardelijk te seponeren', met een proeftijd van een jaar. Dit betekent dat Yvonne binnen dit jaar geen strafbare feiten mag begaan; anders zal ze ook worden betrokken bij de zaak tegen Koen.

Onjuiste Beschuldigingen

De beschuldigingen tegen Koen Pieter dit jaar waren gebaseerd op informatie die suggereerde dat het voorval slechts drie weken eerder had plaatsgevonden. In werkelijkheid ging het om een incident dat drie jaar eerder plaatsvond, en er was geen sprake van de beschreven misdrijven. Deze onjuiste berichtgeving leidde tot een smaadveroordeling voor Yvonne.

Oud nieuws

Ook Realityfbi ontving destijds berichten over deze kwestie, maar na grondig onderzoek bleek al snel dat het om oud nieuws ging. Voor Yvonne betekent de voorwaardelijke seponering dat ze het komende jaar extra voorzichtig moet zijn om verdere juridische complicaties te vermijden. De zaak onderstreept het belang van nauwkeurige en actuele berichtgeving om onnodige juridische problemen te voorkomen.