Entertainment

Waylon haalt keihard uit naar André Hazes: ‘Ga niet de pleuris pushen’

waylon haalt uit naar andre hazes

Waylon haalt in een interview keihard uit naar André Hazes. De kaartverkoop van het comebackconcert van André loopt niet storm en de zanger trekt de trukendoos open om van zijn kaarten af te komen. Waylon zegt zelf zoiets nooit te doen, maar daar lijkt hij van terug te krabbelen.

Comebackconcert van André

Ondanks dat André Hazes hard aan zijn muziekcarrière timmert, loopt de kaartverkoop voor zijn comebackconcert in november niet echt storm. Na een half jaar zijn de kaartjes voor zijn show in de Rotterdam Ahoy nog steeds niet uitverkocht. “Op VakantieVeilingen worden de kaarten voor het concert van André te grabbel gegooid voor een paar euro”, schrijft Yvonne Coldeweijer op Instagram. “Elke tien minuten is er een nieuwe ronde.”

En het is niet de enige manier waarop de zanger probeert van zijn kaarten af te komen. Yvonne deelt een gesprek met een volger waarin te lezen is dat André duizenden kaarten gratis weggeeft aan vrijwilligers van een stichting. Ook via de radio zijn er nog gratis kaartjes te bemachtigen.“Ik denk dat je beter voor een derde zaal met echte fans kunt spelen, dan de waarde van je merk in de uitverkoop doen. Investeren in je branding is belangrijker dan een quick fix om niet voor schut te staan”, sluit Yvonne af.

Sneer naar André

In december staat ook Waylon in Ahoy Rotterdam. In een interview met de Volkskrant laat de zanger merken zelf erg enthousiast te zijn over zijn Top 1000 show. “Er zijn zo veel artiesten die niet meer optreden, maar waarvan we de nummers zo graag nog eens live zouden willen horen. Met die gedachte hebben we onszelf een beetje een eigen feestje gegeven; met muziek die we vroeger op ons zolderkamertje al luisterden.”

Tussendoor geeft hij ook nog even een sneer naar André Hazes. “Als mijn zalen vol zitten, is dat geweldig. Maar worstelen we met de kaartverkoop, dan ga ik me niet helemaal de pleuris lopen pushen op Instagram”, zegt Waylon over de kaartverkoop van zijn show. “Kom gewoon langs als je het fijn vindt om erbij te zijn, dan doen we er op onze beurt alles aan om je een geweldige avond te bezorgen.”

Eigen kaartjes op VakantieVeilingen

Toch lijkt de zanger daar inmiddels van terug te krabbelen. Yvonne Coldeweijer plaatst op haar story een screenshot van een veiling op VakantieVeilingen. En wat zien we daar? Juist ja, de kaartjes van Waylon voor zijn concert in Rotterdam Ahoy in december.

Waar twee tickets normaalgesproken meer dan honderd euro kosten, gaan deze nu voor een paar tientjes over de toonbank. “Je zegt dus eigenlijk dat je je te goed voelt om te leuren met je kaarten… maar wat is dit?”, schrijft Yvonne bij de foto. “Voor een tientje op VakantieVeilingen met honderd euro korting haha.”