Danny de Munk

BN'ers
door Sophie
maandag, 03 oktober 2022 om 9:49
danny de munk
Danny de Munk is geboren in Amsterdam op 19 februari 1970. Hij is een Nederlandse zanger en musical- en filmacteur.
Bekend geworden
Danny de Munk zit al ontzettend lang in het vak, hij werd op twaalfjarige leeftijd uitgekozen om de hoofdrol te spelen in de speelfilm Ciske de Rat. Vanaf 1984 draaide de film in de bioscopen. Het nummer Ik voel me zo verdomd alleen
dat hij voor de film zong, werd een nummer 1-hit in Nederland. In 1984 was het de bestverkochte single van het jaar.
Doordat Danny de Munk nog zo jong was, beperkte de arbeidsinspectie het aantal optredens dat hij gaf. Toch weerhield dit hem niet om keihard te werken aan zijn carrière. Hij bracht in de loop der jaren verschillende nummers uit zoals: Mijn stad en Mijn Meissie .
Ook vertolkte hij rollen in verschillende films en series onder meer: Laat maar zitten, Vrouwenvleugel, All Stars en All Stars 2: Old Stars.
Daarnaast speelde hij twaalf hoofdrollen in verschillende Nederlandse musicals zoals: Titanic, The Lion King, Ciske de Rat, Elisabeth en Blood Brothers .
Privéleven
Over het privéleven van Danny de Munk is niet ontzettend veel te vertellen. Hij is al jarenlang samen met zijn vrouw Jenny, de twee trouwden in 1997 en samen kregen ze twee kinderen. De dochter van Danny de Munk nam deel aan het programma Dance Dance Dance met haar vader.
Echter is het niet bekend of Danny en Jenny nog bij elkaar zijn, dit komt door het grote schandaal rondom Danny de Munk.
Grootste schandalen
Zeggen dat je 'niet bang bent voor roddelkanalen' is misschien niet heel slim, ook Danny de Munk heeft dat ondervonden. Nadat hij de uitspraak deed Yvonne Coldeweijer een oproepje of mensen nogjuicehadden over de zanger. Wat er toen allemaal voorbij kwam, had waarschijnlijk de roddelkoningin ook niet verwacht.
Yvonne plaatste dat Danny de Munk in zijn huwelijk met Jenny vreemd zou zijn gegaan, maar uiteindelijk ging het nog veel verder dan dat. Een maand na het bericht van Yvonne kwam het nieuws naar buiten dat een vrouw aangifte tegen hem heeft gedaan wegens verkrachting. In een interview metRTL Boulevarddoet Danny openhartig zijn verhaal.
Danny de Munk bekent in het interview dat er sprake is geweest van overspel, echter ontkent hij dat er sprake is geweest van verkrachting. Hij vond het verschrikkelijk om zijn vrouw en kinderen te moeten vertellen over die tijd, maar dat zijn de consequenties voor zijn acties.
Met de vrouw die aangifte heeft gedaan heeft Danny de Munk naar eigen zeggen niet het bed gedeeld. De aangifte zou gaan over de periode tijdens musical Ciske de Rat. De vrouw zou ik het productieteam hebben gezeten en zegt tegen haar wil handelingen te hebben verricht bij Danny. De twee spraken later af in een vakantiehuisje waar uiteindelijk niet veel gebeurde. Hij betrapte de dame op het maken van opnames en brak hierdoor uiteindelijk het contact.
Ondanks dat aangifte staat Danny achter zijn woorden: "Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht. Als ik overspel heb gepleegd, is dat met wederzijdse instemming."
Danny de Munk voert nu een gigantische strijd tegen het vermeende slachtoffer. Hij eist een gigantische schadevergoeding en wil een getuigenverhoor afdwingen, hiervoor zal een hoorzitting plaatsvinden op 20 oktober 2022.