Voormalig Ex on the Beach-ster Nick Opheij in Steenrijk, Straatarm: “Verkopen van een leugen”

Entertainment
door Lois
vrijdag, 09 februari 2024 om 16:01
th
In 2022 maakten we kennis met Nick Opheij door zijn deelname aan Ex on the Beach: Double Dutch. Tegenwoordig is hij gelukkig verliefd op zijn vriendin Zoë en hebben ze samen een leven opgebouwd in Griekenland. Nu verlaat Nick echter zijn luxe villa voor een minder luxueuze ervaring, want deze week verschijnt hij in het programma Steenrijk, Straatarm.

Steenrijk Straatarm

We kennen allemaal inmiddels het programma Steenrijk, Straatarm voor diegene die onder een steen hebben geleefd: een arm stel en een rijk stel ruilen een week van huis. Het arme gezin krijgt hierbij het geld van de rijke tot de beschikking en andersom. Vaak weet het programma voor controverse te zorgen en zo ook deze week.
In de recentste aflevering van Steenrijk, Straatarm, leek voormalig Ex on the Beach-ster en zelfverklaarde crypto-expert Nick Opheij zijn luxe levensstijl te verwisselen met het minderbedeelde gezin van Elise. Echter, lijkt de realiteit wel anders...

Arme gezin

Het arme gezin van deze week is het gezin van Elise. Elise is een alleenstaande moeder die de touwtjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Een vakantie zit er dus ook voor haar en haar kinderen Naoufel en Lina niet in. Het gezin is nooit op vakantie geweest, maar dan doet zich een buitenkansje voor. Het gezin ruilt in het programma namelijk met cursusverkoper Nick Op Heij. Ze verruilen hun galerijflat in Delft voor een week met een prachtige Griekse villa. Nick en zijn vriendin Zoë wonen namelijk volgens het programma in deze villa.

'Het verkopen van leugens'

De controverse rond Nick Opheij gaat verder dan zijn verschijning in Steenrijk, Straatarm. Langdurige beschuldigingen van 'het verkopen van een leugen' achtervolgen hem, met beweringen dat zijn rijkdom eerder het resultaat is van cursus-verkoop dan van daadwerkelijk crypto succes. Zijn belofte dat iedereen 'slapend rijk' kan worden met zijn cursussen lijkt volgens critici vooral te resulteren in financieel gewin voor Nick zelf.
Ook Elise kreeg haar deel van de kritiek op sociale media. Haar uitgavenpatroon, vooral de keuze om geld van Nick te besteden aan luxe tassen in plaats van basisbehoeften zoals een fatsoenlijk bed, veroorzaakte ophef onder volgers. Reacties zoals "Geen bed, maar wel een iPhone en prioriteit ligt bij wat tassen, schandalig."