Marco Borsato mag gewoon comeback maken: 'Muziek weer gedraaid'

Entertainment
door Sophie
maandag, 15 juli 2024 om 14:04
marco borsato
Marco Borsato wordt vervolgd? Ach ja, wie houdt daar nu nog rekening mee? De rechtszaak moet nog komen, maar z'n muziek draait alweer vrolijk op allerlei plekken. Misschien eerst even wachten tot die rechtszaak voorbij is?

Marco Borsato vervolging

In december 2021 kwam een 22-jarige vrouw met de beschuldiging dat Marco Borsato haar op minderjarige leeftijd betast zou hebben. Een aangifte van ‘onzedelijke handelingen’ volgde. De wereld van Marco stortte in; de man leeft nu op z'n bank, chips naar binnen werkend en waarschijnlijk non-stop in tranen.
Hoewel we niet veel weten, is één ding zeker: Marco wordt vervolgd. Dat doet hem natuurlijk erg veel pijn, vooral omdat het allemaal zo lang duurt. Wanneer hij voor de rechter moet verschijnen? Geen idee, misschien volgend jaar pas. Zijn advocaten denken van wel. Het onderzoek naar de betrokkenheid van Marco bij The Voice of Holland? Dat is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Marco Borsato mag gewoon comeback maken: 'Muziek weer gedraaid'

Normaal gesproken, als iemand wordt vervolgd, doen we net alsof die persoon niet meer bestaat. We draaien geen muziek meer van hen, we zenden hun films en series niet uit – kijk maar naar Thijs Römer. En Lil’ Kleine? Die werd na zijn incident met Jaimie Vaes tijdelijk uit de Spotify-lijsten gehaald en natuurlijk niet meer op de radio gedraaid.
Maar Marco? Tja, dat is blijkbaar een ander verhaal. Hij is toch net zo fout bezig als de rest? Maar na een korte pauze horen we zijn liedjes alweer op de radio. Neem bijvoorbeeld 100% NL, waar hij met maar liefst negentien nummers in de hitlijst Oranje Top 500 stond, samengesteld door de luisteraars.
Zelfs Yves Berendse lijkt te vergeten dat Marco vervolgd wordt. Tijdens de laatste editie van De Amsterdamse Zomer zong hij doodleuk een nummer van Marco Borsato. Waarom doen we dit bij Marco wel, maar bij anderen niet? Laten we vooral niet vergeten wat Marco allemaal heeft uitgespookt.