Maxime Meiland verschijnt deze maand nog voor de rechter

Entertainment
woensdag, 03 januari 2024 om 16:04
ontwerp zonder titel 2024 01 03t140844148
De man die door Maxime Meiland werd beschuldigd wegens verkrachting heeft vorige maand aangifte tegen de realityster gedaan. De rechtbank in Den Haag heeft nu bevestigd dat er een datum voor een zitting is vastgesteld.

Zitting

De rechtbank heeft aangekondigd dat er op 19 januari een zitting zal plaatsvinden. De zitting zal achter gesloten deuren plaatsvinden en daarom wordt geen dagvaardiging gedeeld. De zaak heeft betrekking op de eerder verschenen biografie van Maxime Meiland vorig jaar. In de biografie schrijft ze onder meer over de man die haar zou hebben verkracht. Volgens de beschuldigde man is hier niets van waar.
Eerder heeft Peter Schouten namens zijn cliënt een sommatie gestuurd naar Maxime, uitgeverij Osjato en biograaf Jan Dijkgraaf. In de sommatie wordt geëist dat alle exemplaren van Maximes biografie uit de handel worden gehaald . Schouten eist tevens een rectificatie in De Telegraaf en een betaling van materiële en immateriële schadevergoeding namens zijn cliënt.
" Aan de sommatie van de uitgeverij om het boek uit de handel te halen tot partijen samen een oplossing/schikking hebben gevonden of de (kortgeding) rechter een beslissing neemt, is nog niet voldaan, zodat de reputatieschade voor cliënt voortduurt ", schreef de advocaat verder destijds op X.

'Bovenop me'

waren hij en Maxime allebei vijftien jaar oud toen zij elkaar ontmoetten in Noordwijk. Het bleek heel gezellig te zijn tussen de twee, want niet veel later belandden ze in de bosjes. “Maxime was duidelijk meer ervaren dan ik. Ze had meer meegemaakt. Ik had voor haar nog maar één keer gemeenschap gehad. Maxime nam het initiatief en begon dingen bij mij te doen, als je begrijpt wat ik bedoel …”
De man zat nog in zijn ontdekkingsfase. Hij vertelt dat hij nog een groentje was en dat Maxime dat overduidelijk niet was. “We gingen in elkaar op en hadden gemeenschap.”
Vrienden van de man zaten twintig meter verderop nog te chillen op het bankje en gingen op zoek naar de twee. “Toen ze ons vonden en dichtbij kwamen, zat Maxime bovenop me.”

POPULAIR NIEUWS