Opvallende wending in verkrachtingszaak Maxime Meiland

Entertainment
maandag, 18 december 2023 om 9:46
ontwerp zonder titel 2023 12 15t142037727
Maxime Meiland wordt in twijfel getrokken over de uitspraken die zij heeft gedaan in haar boek. Ze zou op vijftienjarige leeftijd zijn verkracht, maar volgens de vermeende 'verkrachter' is dit helemaal niet waar. Hij heeft contact gezocht met de media, wat heeft geleid tot onverwachte ontwikkelingen in de zaak.

Verkrachting Maxime Meiland

Maxime Meiland deelde haar boek, Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu... Gelukkig! , het verhaal van haar verkrachting. Op 15-jarige leeftijd werd ze verkracht door een en liep ze een enorm trauma op. In haar boek spreekt ze over een ‘ex-bajesklant’ en blijft hij anoniem voor de buitenwereld. Zijn familieleden en mensen in de omgeving weten echter wél wie hij is.
Volgens de man richt dit voor hem veel schade aan, omdat het verhaal volgens hem helemaal niet klopt. De twee zouden met elkaar de bosjes in zijn gedoken, maar alleen met wederzijds goedvinden. Volgens hem zou Maxime zelfs veel meer ervaring hebben op dit gebied. Omdat er volgens de man geen sprake is van verkrachting, heeft hij inmiddels aangifte gedaan tegen Maxime. Hij eist dat het boek van Maxime, waarin ze het verhaal vertelt, uit de boekhandel wordt gehaald en hij eist een rectificatie in De Telegraaf .

Opvallende wending

De ‘verkrachter’ schakelde advocaat Peter Schouten in om hem in deze zaak te helpen. Naast de aangifte hebben ze ook een kort geding tegen Maxime aangespannen om de zaak recht te zetten. Maxime wordt bijgestaan ​​door advocaat Sébas Diekstra, die tevens de advocaat is van Nicol Kremers.
Dit verhaal nam echter een heel vreemde wending toen er een tussenpersoon werd genoemd. Onder meer voormalig politievertegenwoordiger Ellie Lust, die als bemiddelaar zal optreden. “ Ik heb een mediationgesprek aangeboden ”, laat advocaat Peter Schouten weten. " Daar heb ik Ellie Lust als bemiddelaar voor gevraagd. En zij heeft toegezegd. Als beide partijen akkoord gaan, kunnen we om de tafel. Dit zou misschien de eerste stap tot een oplossing kunnen zijn. "

Kort geding

Peter Schouten heeft de familie Meiland een e-mail gestuurd waarin staat dat het kort geding doorgaat, tenzij Maxime akkoord gaat met een bemiddelingstraject. Peter en zijn cliënt achten de kans op een positieve uitkomst echter klein.
Jan Dijkgraaf, de schrijver van het boek van Maxime, laat namens de familie het volgende weten aan RTL Boulevard : “ Laat hem (Peter Schouten, red.) maar lekker z’n gang gaan. Wij houden ons aan de afspraken, we zouden deze week reageren.