Dit is het vermogen van Joost Klein

Entertainment
zondag, 17 december 2023 om 13:30
ontwerp zonder titel 2023 12 12t154653224
Joost Klein gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De muzikant heeft een aardige carrière op zijn naam staan, maar houdt hij hier ook een leuk vermogen aan over?

Dit is Joost Klein

Joost Klein, ook wel bekend als Joost, is geboren op 10 november 1997 in Leeuwarden. Hij is een Nederlandse muzikant, schrijver en voormalig YouTuber. Je kunt hem onder andere kennen van zijn nummers Scandinavian Boy, Wachtmuziek, Ome Robert en Friesenjung. Daarnaast heeft hij albums uitgebracht waaronder M van Marketing, Albino en 1983 . Joost is geselecteerd als de Nederlandse vertegenwoordiger voor het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö.
De muzikant groeide op met zijn ouders in Britsum, gelegen in de gemeente Leeuwarderadeel. Hij volgde onderwijs aan het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden. Zijn broer en zus zijn ongeveer vijftien jaar ouder dan hij. Toen Joost in de brugklas zat, verloor hij zijn vader. Nog geen jaar later moest hij ook afscheid nemen van zijn moeder. Op 10-jarige leeftijd, in 2008, startte Joost zijn eigen YouTube-kanaal genaamd EenhoornJoost.

'EenhoornJoost'

Tot 2016 was Joost actief op YouTube onder de naam EenhoornJoost, waar hij een divers scala aan content creëerde, variërend van sketches tot minidocumentaires. Sinds 2016 deelt Joost uitsluitend nog videoclips van zijn muziek op YouTube onder de naam Joost klein. Met een abonneebestand van meer dan 225.000 zijn zijn video's meer dan 23 miljoen keer bekeken.
Ondanks dit succes beschouwt Joost zichzelf niet als een YouTuber, omdat hij gestopt is met het maken van video's die geen videoclips bevatten. Hij omschrijft zichzelf liever als een kunstenaar. Op Instagram heeft hij meer dan 385.000 volgers.

Eurovisie Songfestival

Joost was een van de 600 kandidaten die Nederland wilden vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2024. Met steun van 3FM -dj's verzamelde hij 25.000 handtekeningen, die op een spandoek werden afgedrukt en bij de ingang van het Media Park in Hilversum werden opgehangen, voor Beeld & Geluid.
Op 11 december 2023 kreeg Joost officieel te horen dat hij daadwerkelijk was gekozen als de Nederlandse inzending.

Vermogen

En dan het grote raadsel: wat is het salaris van Joost Klein? Welnu, eigenlijk hebben we daar geen zekerheid over, want Joost houdt zijn financiën aardig geheim. Laten we toch maar eens gaan speculeren. Met zijn populariteit op YouTube, Twitch en in de muziekwereld kunnen we er zeker van zijn dat zijn salaris allesbehalve bescheiden zal zijn. Hij brengt vermaak aan massa's mensen en heeft een trouwe fanbase
opgebouwd, dus het zou niet verrassend zijn als zijn inkomsten passen bij zijn prestaties.
Dus, hoewel we niet precies weten hoeveel Joost verdient, kunnen we wel stellen dat dat een flinke boterham zal zijn. En laten we eerlijk zijn, dat is geen geringe prestatie in de wereld van online-entertainment. Hoewel zijn salaris, dus niet openbaar is, is het waarschijnlijk ruim gezien zijn populariteit.