De slechte invloed van Yvonne Coldeweijer op kinderen: 'Gossip Girl'

Entertainment
vrijdag, 22 september 2023 om 16:27
yvonne coldeweijer gossip girl talitha
De explosie van kanalen vol schoolroddels. De media staat er de laatste dagen helemaal mee vol. De kanalen worden vaak vernoemd naar de serie Gossip Girl. Talitha Muusse wijst vooral naar Yvonne Coldeweijer .

Schoolroddel kanalen 'Gossip Girl'

Het lijkt geen toeval dat er ineens zoveel schoolroddel kanalen gemaakt worden. De vijftien jaar oude serie Gossip Girl, w aarin een anonieme blogger roddels brengt over een eliteschool in New York, is plotseling weer een hit op Netflix. De profielen vernoemen zich namelijk vaak naar Gossip Girl. Weet de Volkskrant.
De Volkskrant geeft op zijn voorpagina over dit nieuws echter niet de serie Gossip Girl of het platform Netflix , maar onze juicekoningin Yvonne Coldeweijer de schuld. "Hoe de methode-Coldeweijer haar intrede doet op het digitale schoolplein’, klinkt het."
Journaliste Marieke Kuypers vindt dat onzin. Zij schrijft op X, het voormalige Twitter: " Belachelijk artikel dat Yvonne Coldeweijer zonder goede reden aanwijst als een oorzaak voor scholieren die online roddelen. Alsof ze eigenhandig het fenomeen ‘roddelen’ heeft uitgevonden en alsof dit niet al jaren gebeurt op elk social media platform. "

"Dit is niets nieuws"

Schoolroddels waren er natuurlijk al voor Yvonne, benadrukt Marieke. Vroeger ging dat bijvoorbeeld ook via Hyves of MSN . " In plaats van Yvonne Coldewijer de schuld te geven, zou je ook even kunnen vragen aan scholen waarom ze nog steeds niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Dit is niet nieuw namelijk. " Ze vervolgt: " En ‘methode-Coldeweijer’? Ironisch genoeg is dit precies waar media Yvonne (best vaak terecht) van beschuldigen, namelijk mensen zwartmaken zonder goed bewijs of ethische afweging. Puur op vibes wordt ze hier als kwade invloed neergezet ."

Yvonne maakt goede kans

Als Yvonne een klacht zou indienen bij de Volkskrant zou ze een goede kans maken, denk Marieke. " Hoe is dit door de eindredactie gekomen? Journalistiek echt niet in de haak dit en als Yvonne Coldeweijer aanklopt bij de Raad voor de Journalistiek heeft ze een hele goede zaak volgens mij. " Zo vervolgt ze: "Yvonne Coldeweijer in de titel, foto en het artikel zelf als inspiratie, maar ondertussen noemen de roddelende scholieren niet Coldeweijer maar Gossip Girl. Een TV-serie uit 2007."

Talitha Muusse is het er niet meer eens

Talitha Muusse heeft al eerder geprobeerd Yvonne in de val te lokken
, waarna haar actie in haar hele gezicht ontplofte, omdat ze alle journalistieke regels aan haar laars lapte, is het oneens met Mariekes reactie. Talitha ziet Yvonne wel aan als de medeaanstichter van de schoolroddel kanalen. " Er zijn superveel appgroepen en accounts die ‘juice’ over kinderen en tieners verspreiden en daarmee echt veel schade aanrichten. Zij stimuleert met haar juicekanaal dat gedrag van roddelen en spionnen etc. Natuurlijk is er een verband, zij heeft dit fenomeen ‘populair’ gemaakt. "