Plagiaat-rel Sonja Bakker nog steeds niet voorbij: 'Wederom voor de rechter'

Crime
door Denise
maandag, 08 mei 2023 om 13:40
sonja bakker plagiaat
De plagiaat-rel is voor Sonja Bakker nog niet voorbij. Sonja wordt als jaren beschuldigd door afslankconsulent Ba Pols van plagiaat. Het OM zou haar niet vervolgen, maar toch wordt Sonja opnieuw voor de rechter gesleept door Bea.

Beschuldiging plagiaat

De nachtmerrie van Sonja Bakker werd werkelijkheid. RTL Boulevard had bewijs dat Sonja plagiaat had gepleegd. Enkele recepten waren dan ook allemaal overgenomen van elkaar. Sonja wilde er zelf niet voor opdraaien en gaf haar medewerkers de schuld, maar bij nader inzien gaf ze aan dat ze toch wel schuldig was. Sonja kreeg de ene beschuldiging na de andere en er waren zelfs ex-medewerkers die er het een en ander over hadden te vertellen over de werkwijze van Sonja volgens Party.
Van collega's kreeg ze ook de schuld dat ze plagiaat zou hebben gepleegd. Om dit op te lossen wilde Sonja graag een schikking treffen, met één persoon lukte dit. Een van die collega's die Sonja beschuldigde, is Bea Pols. Zij wilde dat Sonja voor de rechter zou verschijnen een paar jaar geleden, maar deze strafzaak werd afgewezen, het ging namelijk alleen om schending van auteursrecht.

Opnieuw voor de rechter

Na dit alles, was het voor Sonja een turbulente tijd. Op straat werd ze zelfs uitgescholden. Zo liet ze weten: "Op straat schelden mensen mij uit dat ik een oplichter ben en in de gevangenis hoor. Ondanks de fouten die ik op mijn Instagram heb gemaakt, ben ik geen oplichter. Twintig jaar heb ik mijn boeken op een eerlijke manier gemaakt." Sonja besloot door alle kritiek die ze kreeg samen met haar vriend Barry naar Ibiza te verhuizen om rust te vinden. Maar Bea Pols houdt haar poot stijf, want zij gaat in juni de rechter overtuigen dat dat Sonja de feiten onder ogen moet zien en vervolgd moet worden.