Advocaat Samantha de Jong uit zorgen: 'Gaat niet goed met haar'

Entertainment
dinsdag, 09 januari 2024 om 14:18
ontwerp zonder titel 2024 01 09t130950244
Vandaag moesten drie mannen en een vrouw voor de rechter in Den Haag verschijnen wegens seksuele uitbuiting van vier vrouwelijke slachtoffers. Een van deze slachtoffers was Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. Haar advocaat Sébas Diekstra heeft in een verklaring aan RTL Boulevard uiteengezet welke impact de zaak op haar heeft.

Slachtoffer mensenhandel

Recentelijk kwam aan het licht dat Samantha slachtoffer is geworden van mensenhandel. Ze werd gedwongen om tegen betaling lichamelijke handelingen te verrichten, samen met andere slachtoffers. Anthony J. en Nancy J. lokten Samantha, evenals andere slachtoffers, naar een woning en hielden haar daar tegen haar wil vast. Het duo maakte misbruik van de verslavingen van de slachtoffers en onthield hen verdovende middelen om gehoorzaamheid af te dwingen.
Samantha zou zijn beroofd van haar geld, identiteitsbewijs en zelfs haar hond. Daarnaast werden er doodsbedreigingen geuit. Het misbruik zou zijn begonnen in mei 2021 en de vrouwen zijn in augustus 2022 bevrijd. Er werden dreigementen geuit om de vrouwen te doden als ze melding zouden maken van het misbruik. Bovendien zouden de vrouwen zijn mishandeld en verslaafd gemaakt. Drie voorbereidende zittingen hebben al plaatsgevonden in afwachting van het proces in 2024, waarin Samantha haar verhaal zal delen.
Inmiddels is Samantha weer thuis. Bezorgde volgers maken zich echter zorgen over de huidige woonomstandigheden van de realityster.

Advocaat Samantha de Jong reageert

Sébas meldt dat Samantha momenteel in een zware periode verkeert. " Het gaat niet goed met cliënte. Zij kampt onder andere met depressieve klachten. Na een periode van enig herstel is haar situatie helaas weer verslechterd. Cliënte heeft te maken met aanzienlijke uitdagingen, versterkt door een complex leven voorafgaand aan de recente gebeurtenissen. Gebeurtenissen die een diepgaande impact op haar mentale welzijn hebben gehad. "
Desalniettemin zet Samantha volgens hem zich volledig in om weer op de been te komen. " Ze is toegewijd aan het positief veranderen van haar leven en beseft dat het roer om moet. Ook is ze zeer dankbaar voor de steun en adviezen die ze in deze periode heeft ontvangen. Terwijl ze zich inzet voor haar herstel, is ze nu van plan haar verhaal te delen rond de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Zij hoopt begrip hiervoor te krijgen en privacy in deze uitdagende periode. "