Onthulling van emotionele afscheidsbrief van Peter R. de Vries: 'Blijf jezelf'

Entertainment
vrijdag, 24 november 2023 om 11:07
ontwerp zonder titel 2023 11 24t103353893
In zijn afscheidsbrief heeft Peter R. de Vries, die in de zomer van 2021 op straat werd neergeschoten en ruim een week later overleed in het ziekenhuis, zijn kinderen aangemoedigd om trouw te blijven aan zichzelf en standvastig te zijn.

Moord op Peter R. de Vries

Op 6 juli 2021 werd de misdaadverslaggever neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur. Kort na een uitzending van RTL Boulevard . Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. De rechtszaak tegen de twee vermeende uitvoerders werd vorig jaar heropend, nadat het Openbaar Ministerie met een nieuwe getuige naar voren kwam.
Uit recent ontcijferde berichten van een telefoon blijkt volgens de recherche dat Konrad W. aanvankelijk van plan was de moord uit te voeren. Al op 5 juli 2021 werden door hem en chauffeur Kamil E. voorbereidingen getroffen en werden wapens geregeld. Deze informatie wordt ook ondersteund door verkeersgegevens die door de politie zijn geanalyseerd. Het is echter opmerkelijk dat Peter R. de Vries die maandag niet aanwezig was in de RTL-Boulevard studio.

Afscheidsbrief

Royce de Vries onthult dit in zijn recente boek Ik beloof je dat ik honderd word , aldus het AD. " Blijf wie je bent... houdt als het nodig is je rug recht, kom op voor zwakkeren en minderheden, zeg eerlijk wat je vindt en luister naar je rechtvaardigheidsgevoel. En breng dat weer over naar je kinderen
", dit stond in de voorbereide brief van zes pagina's, die Peter schreef voor het geval er iets met hem zou gebeuren. Royce las de brief samen met zijn moeder in het ziekenhuis.
Peter beëindigde zijn brief met een boodschap over Jacqueline, de moeder van zijn kinderen Royce en Kelly. " Ik hoop dat jullie voor mama altijd een enorme steun blijven.
" Dat is wat Peter schreef. Ondanks hun scheiding bleven ze een hecht gezin. " Ik vind het gewoon zo heel liefdevol naar mijn moeder ", zegt hij. "' Ik hoop dat jullie voor mama altijd een enorme steun blijven'. Het klinkt alsof het een opdracht is, een opgave. Maar dat is het natuurlijk helemaal niet. "