Alberto Stegeman over medewerkers zorgboerderij: 'Moeten in de gevangenis'

Entertainment
door Denise
dinsdag, 02 mei 2023 om 13:41
alberto stegeman zorgboerderij
Het is verschrikkelijk wat er allemaal gebeurd is op de Groningse zorgboerderij Aurora Borealis. In Undercover in Nederland maakt Alberto Stegeman bekend hoe de bewoners worden getreiterd, vernederd en fysiek en mentaal mishandeld worden. Alberto vertelt hier in Jinek meer over.

Alberto Stegeman wil medewerkers naar de gevangenis

In Undercover in Nederland laat Alberto in een tweeluik zien hoe verschrikkelijk de bewoners worden behandeld op de Groningse zorgboerderij door het personeel. Het is daar normaal om ze te mishandelen, lijfstraffen te geven, en te vernederen. Alberto beschrijft de medewerkers als 'sadisten' in Jinek. "De slachtoffers zijn weerloos. Een aantal van hen kan niet praten. Ze zitten in een rolstoel. Op het moment dat je de hele dag getreiterd, gepest, vernederd en mishandeld wordt en zij willen daar wat van zeggen, dan maken ze geluid. En als ze geluid maken, dan worden ze weer gestraft. En dit heeft jaren geduurd."
De boerderij is nu gelukkig gesloten en de bewoners worden ergens anders verzorgd. Er zijn nu zes medewerkers opgepakt en er loopt nu een onderzoek wat ze nog moeten afwachten. Eva vraagt aan Alberto wat er met die medewerkers gaat gebeuren die zijn opgepakt. Hij heeft hier een duidelijk antwoord op. "Het gevang. Dat is namelijk wat hij zei toen één van die bewoners een wasmand over zijn hoofd kreeg. En ik vind dat deze mannen sowieso in de gevangenis horen."
alberto stegeman 6451014e1e773