Alles wat je moet weten over Big Brother 2024

Entertainment
zaterdag, 13 januari 2024 om 14:30
ontwerp zonder titel 2024 01 10t113503440
Big Brother keert dit jaar weer terug op televisie. Vanaf 15 januari kunnen we weer dagelijks genieten van de avonturen van de deelnemers. Maar hoe lang duurt het programma eigenlijk en wanneer vindt de finale plaats? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer over Big Brother lees je in dit artikel!

Hoelang duurt Big Brother?

Big Brother maakte in 2021 zijn terugkeer op televisie na een afwezigheid van ruim vijftien jaar. Gedurende exact 100 dagen deelden de bewoners een huis in Amsterdam. Jill werd uitgeroepen tot winnaar, gevolgd door Salar en Bart in de daaropvolgende twee jaar. Het vierde seizoen van de comeback staat gepland voor 2024, maar hoelang duurt Big Brother 2024 ? Deze vraag blijkt lastig in te schatten. Het eerste seizoen duurde 100 dagen, terwijl het tweede en derde seizoen elk 86 dagen besloeg. Wat staat ons te wachten in het vierde seizoen?

Start later

Al 25 jaar blijft Big Brother
een succesvolle formule, waarin een diverse groep mensen 24/7 wordt geobserveerd in het Big Brother
-huis. Het sociale experiment daagt de bewoners uit met spellen en uitdagingen, waarop de kijkers thuis invloed hebben. Naast de reguliere uitzendingen op RTL 5 zijn de bewoners ook live te volgen via de Videoland
-livestreams. De groep bestaat uit zowel Nederlandse als Vlaamse deelnemers.
Het valt op dat Big Brother in 2024 iets later begint. De show gaat pas van start op 15 januari
, terwijl de bewoners zelf enkele dagen eerder het huis betreden. De voorgaande twee edities begonnen op 3 en 9 januari en liepen tot respectievelijk 26 maart en 1 april. Doordat de bewoners dit keer eerder in het huis waren, verbleven ze er precies 86 dagen.

Wanneer is de finale?

Als dezelfde duur wordt aangehouden, zou de finale van Big Brother 2024 naar verwachting gepland zijn op zaterdag 6 april. Indien de bewoners, vergelijkbaar met het eerste seizoen, 100 dagen in het huis blijven, kunnen we de finale verwachten op zaterdag 20 april. Het waarschijnlijkste lijkt echter 6 april te zijn, wat de latere startdatum ook zou kunnen verklaren. Als Big Brother een week eerder was begonnen - en de bewoners 86 dagen waren gebleven – zou de finale in het Paasweekend hebben plaatsgevonden.
Een definitief antwoord op de vraag hoelang Big Brother 2024 zal duren en wanneer de finale zal zijn, kan pas worden gegeven na een duidelijke verklaring van RTL .