André Hazes wordt verdacht van kopen hoge notering in hitlijst

Entertainment
door Indy
dinsdag, 24 oktober 2023 om 13:09
andre hazes strafblad
André Hazes is hard aan het werk om zijn muziekcarrière weer op de rit te krijgen, maar tot nu toe lijkt het nog geen succes. Zijn album kwam hoog binnen in de Album Top 100, maar kelderde een week later alweer drastisch. De zanger wordt nu zelfs verdacht van het kopen van de hoge notering in de hitlijst.

Sjoemelen met notering

Het is in de muziekwereld algemeen bekend dat je best een beetje kunt sjoemelen om je notering in de hitlijsten omhoog te krikken, maar in André Hazes zijn geval was dit wel heel extreem. Het nummer van de zanger kwam binnen op plek vier in de top 100 en hierop pakte het team van André flink uit. Het was de bedoeling dat de hoge binnenkomst in de media zou worden gepubliceerd, maar alleen het AD en Shownieuws hebben aandacht besteed aan zijn positie in de hitlijst.
Wat opvallend is, is dat het publiciteitsmoment voorbij is en het nummer van André direct keldert in de hitlijst. Niet twee of drie plaatsen in de Album Top 100 , maar 51 plaatsen. Hij zakt van plek 4 in een klap terug naar plek 55. Een pijnlijke blunder en ontmaskering voor zijn muzikale team.

Verdachte situatie

Ook bij RTL Boulevard is de kelderende notering niet ontgaan. Presentator Rob Goossens spreekt van een verdachte situatie. “André wilde zo graag op de top van zijn hype zijn op het moment dat hij weer in Ahoy staat zometeen in november en dat lijkt toch niet helemaal gelukt, want die kaartjes die verkopen niet. Dat is natuurlijk eigenlijk niet zo heel verrassend als je kijkt dat zijn muziek ook nog niet echt aanslaat.”
De presentator vervolgt dat hij even dacht dat de muziek van André tóch aanslaat door de nummer-4-notering. "Maar de terugval is nu echter zó groot dat ik even dacht: zou hij nou misschien vorige week zélf wat cd’tjes hebben gekocht of streampjes hebben besteld op een illegale klikboerderij?”

Die hard fans

Het management van André ontkent dat hij streams heeft gekocht om hoog in de hitlijst te eindigen. "Hij heeft gewoon fans die behoefte hebben aan zo’n album” , zegt het management van de zanger. Zij beweren dus dat de die hard -fans in de eerste week massaal een fysiek album hebben gekocht en dat dat de reden is waarom André zo hoog stond.
Rob heeft hier zo zijn twijfels bij. “Dan vraag ik me wel af: wie zijn dan zijn fans? Hebben die ooit nog bij André Hazes zijn vader in de klas gezeten? Want ik ken alleen maar mensen die als een album uitkomt gaan streamen op Spotify.”

Concertkaartjes op VakantieVeilingen

Ondanks dat André op Bonaire al hard aan het werk is aan zijn tweede album , loopt de kaartverkoop voor zijn comebackconcert nog niet storm. Na een half jaar zijn de kaartjes voor zijn show in de Rotterdam Ahoy nog steeds niet uitverkocht. “Op VakantieVeiligen worden de kaarten voor het concert van André te grabbel gegooid voor een paar euro” , schrijft Yvonne Coldeweijer op Instagram. “Elke tien minuten is er een nieuwe ronde.”
Volgens Rob is uiteindelijk de sfeer in de zaal het belangrijkste. "Ik snap wel dat hij zoiets heeft van: we dumpen die kaarten. Een vol Ahoy is leuker dan een halfvol Ahoy waarin iedereen de hoofdprijs heeft betaald.”

POPULAIR NIEUWS