Roxeanne Hazes wordt tóch verhoord in zaak volmacht Rachel Hazes

Entertainment
door Indy
dinsdag, 24 oktober 2023 om 14:02
roxeanne hazes rachel hazes bodemprocedure erfenis andre hazes
Roxeanne Hazes en twee voormalige zakenpartners van Rachel Hazes mogen alsnog opgeroepen worden als getuigen in een zaak over een volmacht uit naam van Rachel. Dit oordeelde het gerechtshof in Amsterdam dinsdag.

Volmacht

Een paar jaar geleden kreeg Rachel Hazes een inzinking. Hierop gaf zij haar toenmalige zakenpartners Marieke van Beek en Rob Israël in 2016 een volmacht om namens haar op te treden. De volmacht duurde tot begin 2018 en volgens Rachel zijn haar belangen gedurende die periode niet goed behartigd.
Rachel zou Rachel niet zijn als zij haar ex-zakenpartners en haar bloedeigen dochter Roxeanne Hazes niet voor de rechter zou slepen. In juni bepaalde de rechtbank van Amsterdam dat Rachel haar voormalige zakenpartners en haar dochter alleen mocht horen over een factuur van 24 duizend euro voor een coachingsprogramma en wees de rest van het verzoek dat Rachel deed af, omdat zij er geen belang bij zou hebben.
Tijdens de zitting in juni benadrukte Rachels advocaat dat Rachel niet goed is geïnformeerd over keuzes die de toezichthouders hebben gemaakt. Ook zou er misbruik zijn gemaakt van de volmacht. Het is daarom 'van belang om de getuigen nog eens onder ede te horen', stelde de advocaat.
Rachel besloot om in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van de rechter.

Geframed als dieven

De advocaat van Roxeanne, Marieke en Rob stelde tijdens de zitting dat Marieke en Rob worden 'geframed als dieven, terwijl niet bewezen is dat ze tienduizenden euro's naar hun rekening hebben gesluisd, zoals de advocaat van Rachel beweert'. Ook ziet de advocaat van het drietal geen nut in een getuigenverhoor.
Marieke, die tevens ook de ex-beste vriendin van Rachel is, liet in juni weten dat dit volgens haar 'moet stoppen'. Wat begrijpelijk is, aangezien het niet de eerste keer is dat Rachel haar voor de rechter sleept. "Wij hebben ons met hart en ziel gegeven voor onze vriendin" , voegde Rob daaraan toe. "Rachel probeert een vertekend beeld neer te zetten." Roxeanne was destijds niet bij de zitting aanwezig, maar liet in een verklaring weten dat de eerdere uitspraak van de rechter bewijst dat er 'aantoonbaar niets fout is gegaan'.
Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag in de hoger beroep zaak van Rachel geoordeeld dat het drietal tóch mag worden opgeroepen als getuigen in de zaak. Wanneer de zaak opnieuw dient bij de rechtbank in Amsterdam is nog niet bekend.