André Hazes en Monique Westenberg krijgen boete opgelegd in leerplichtzaak

Entertainment
door Sophie
donderdag, 24 augustus 2023 om 14:34
andre hazes monique westenberg moeder zoon
André Hazes en Monique Westenberg moesten vandaag voor de rechter verschijnen omtrent de leerplichtzaak van hun zoon.

André Hazes en Monique Westenberg zonder toestemming op vakantie met Dré

André Hazes en Monique Westenberg hebben na mondelinge toestemming vakantie aangevraagd voor april 2022 bij de leerplichtambtenaar. Die heeft deze aanvraag afgewezen, maar hier had het koppel geen boodschap aan. Zij besloten alsnog om kleine Dré mee te nemen op vakantie. De vakantie was langer dan tien dagen en daarvoor kregen ze dus nu een boete.

Uitspraak in leerplichtzaak André en Monique

De zaak vond vandaag achter gesloten deuren plaats, dit heeft alles te maken met de leeftijd van kleine Dré. De uitspraak, die werd echter wel openbaar gemaakt. André en Monique waren niet bij de uitspraak, na de inhoudelijke behandeling hebben zij de rechtbank van Rotterdam verlaten. Volgens hun advocaat waren ze er niet bij 'in verband met andere afspraken'.
Het is vrij standaard dat ouders die dit soort dingen doen, hun kinderen zonder toestemming van school halen, een geldboete opgelegd krijgen. Dit is dan bij André en Monique ook niet anders, al zal het bedrag voor hen maar weinig voorstellen. Ze kregen een geldboete van 900 euro opgelegd.
Of ze spijt hebben? André in ieder geval niet. "Door die reis zijn we nu zo en heb ik het allergelukkigste kind op aarde" , vertelde hij onlangs tegen RTL Boulevard. "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik draag de consequenties met heel veel liefde."