André Hazes over donkere periode: 'Door gebruik veel overgeslagen'

Entertainment
door Denise
donderdag, 20 april 2023 om 10:06
ontwerp zonder titel 2023 04 20t104203388
André Hazes wordt binnenkort 30, maar hij dacht dat hij deze leeftijd nooit zou halen. In het verleden heeft hij zoveel verboden middelen gebruikt dat hij dacht dat hij bij de club van 27 zou horen. Nu, met 19 maanden nuchter, is hij trots op waar hij staat. Door zijn gebruik heeft hij veel overgeslagen geeft hij aan.

André Hazes vreesde voor zijn leven door gebruik

In de documentaire werd natuurlijk duidelijk dat Andre overmatig gebruikte. Hij leefde in een wereld van de verboden middelen. Nu is hij negentien maanden nuchter en staat hij weer vol in het leven. In een interview met HLN vertelt hij waar hij nu staat. "Ik word begin volgend jaar 30. En ik ben dankbaar dat ik dat nog mag halen. Het heeft er zelfs anders uit gezien, geloof me. Maar ik ben vooral blij dat ik opnieuw de vader kan zijn, die ik altijd wilde zijn. Dreetje is zeven geworden en ik heb echt gevreesd dat ik er bij die verjaardag niet meer zou zijn. Door mijn gebruik heb ik veel overgeslagen. "
Andre is van plan nooit meer aan de verboden middelen te beginnen. Eerst dacht hij dat het leven heel saai zou worden zonder bier. "Ik associeerde mij en mijn leven met bier. Ik dacht soms dat ik zelf bier was. Maar na mijn verblijf in de kliniek, ging ik beseffen dat die alcohol alles voor mij verpestte. Ik was niet scherp, was er met mijn hoofd niet bij, kwam te laat en maakte keuzes. Nu sta ik anders in het leven. En ik ben zeker niet anti - drinken. Iedereen moet zijn zin doen. Als ik nu mensen zie die soms volledig los gaan, ben ik daar stiekem jaloers op. Want dat kon ik niet. Zelf was ik daar niet tegen opgewassen. "

André Hazes heeft weer alles op de rails

Met Andre gaat het echt goed geeft hij aan. De pauze van alles heeft hem goed gedaan en hij heeft nu weer alles op de rails. "En ik ben ook blij om de nieuwe positiviteit. Het negatieve is weg." Ook heeft hij weer een goede band met zijn zoontje. "Toen ik terugkwam uit de kliniek, zocht hij voor het eerst weer toenadering tot mij. We gingen weer samen spelen en hij kwam me ook zo nu en dan een kusje geven. Dat is echt genieten. Die kleine ziet weer een vader in mij. Ik schaam me niet om wie ik ben en ik vrees dat ik nooit echt volwassen ga worden. Ik zal op mijn bek blijven gaan en eens ongepaste dingen roepen. Maar ik ben wel trots dat ik weer een vader voor hem kan zijn."