André Hazes staat boven de wet en mist zitting leerplichtzaak

Entertainment
door Tika
vrijdag, 09 juni 2023 om 11:59
andre hazes staat boven de wet en mist zitting leerplichtzaak
Jawel hoor, André Hazes staat boven wet. Althans, dat is wat hij denkt. Niet alleen overtrad hij de leerplichtwet, maar was te 'goed' om bij de zitting aanwezig te zijn.

André Hazes en Monique Westenberg illegaal op vakantie met zoon

Vorig jaar zijn André, Monique en mini Dré op vakantie geweest. Leuk, zou je denken, maar hiervoor hebben de ouders hun zoon ongeveer twee weken van school gehaald. Ze zijn buiten de schoolvakantie om gegaan. En dat kan natuurlijk niet. In bijzondere gevallen kun je toestemming vragen, maar ook dat hebben ze niet gedaan. Nu zitten ze op de blaren.

Uitzondering

Je kunt je kinderen alleen buiten de schoolvakanties meenemen onder de voorwaarden: je moet toestemming hebben van de schooldirecteur en als ouder kun je vanwege werk niet twee weken vrij nemen in de reguliere schoolvakanties. Toestemming hebben ze dus niet gevraagd, maar ook het tweede punt was niet het geval. André was toen vooral druk met kliniek hoppen en Monique, ja, zij deed niet veel.

'Of het stom is? Weet ik niet'

“Het is wel allemaal iets anders gegaan, dus het is niet zomaar van: we houden even dertien dagen ons kind thuis en jullie kijken wat jullie doen. Ik heb mondeling goedkeuring gekregen en een paar dagen voor mijn reis is dat afgekeurd", gaf de zanger toe in RTL Boulevard . Op dat moment was alles al geboekt. Ondanks dat hij nog moet voorkomen, laat hij iedereen, inclusief de rechter alvast weten geen spijt te hebben. “ Of het stom is? Weet ik niet. Het is niet netjes, nee. Maar ik weet zeker dat we door die reis nu zo zijn. Ik heb het allergelukkigste kind op aarde, die ziet zijn vader en moeder gelukkig en dat is begonnen met die reis.” Niet echt de meest slimme move van André.

'Juiste vorm'

De consequenties neemt hij voor lief. Dit was toen het niet zo lekker liep tussen hem en Mo. Achteraf gezien was dit precies hetgeen was wat de relatie nodig had. Wij voorspellen dat de rechter hier geen berouw voor zal tonen. Al helemaal niet aangezien zij hun ' juiste vorm ' ook binnen de schoolvakantie konden vinden.

Drukte in de rechtszaal

Vorige maand was de zitting, André liet toen ook al van zich afweten. Op dat moment was hij namelijk lekker op vakantie. Ook dit zal niet in zijn voordeel werken. De zitting wordt nu verschoven naar augustus. Het wordt druk in de rechtszaal, Peter Gillis moet die maand voorkomen voor de mishandeling van zijn ex Nicol Kremers .

Straf

Er zijn een paar mogelijke gevolgen op zijn actie. Een celstraf van een maand, maar die kans is erg klein of een strafblad. Mocht dat laatste opgelegd worden, zal het nog lastig worden om naar zijn favo bestemming af te reizen. Voor Amerika heb je een visum nodig en die krijg je niet zomaar met een strafblad op zak.