André Hazes verlaat schrijfkamp voor een vluggertje: 'Heb behoeftes'

Entertainment
door Indy
dinsdag, 21 november 2023 om 11:50
andre hazes vluggertje
André Hazes lijkt er na zijn comeback alles aan te doen om onder de aandacht te komen in de media. In een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws doet de zanger een bijzondere onthulling. Maar of hij hiermee nou bonuspunten scoort bij de zuiderburen...

Schrijfkamp

André Hazes is sinds vorige maand met zijn team op schrijfkamp op Bonaire om aan zijn tweede album te werken. “Ik heb de afgelopen maanden keihard met deze gasten gewerkt aan het vinden van de sound die mij gelukkig maakt en het maken van een album waar ik trots op ben” , zegt de zanger op Instagram. “Jullie reacties waren heel positief en daarom zijn wij meteen weer op schrijfkamp gegaan om door te pakken. Magisch wat we met elkaar in de studio hebben.”

Maar het blijkt dat André en zijn 'gasten' tijdens het schrijfkamp voor zijn eerste album Op Mijn Lijf Geschreven andere prioriteiten hadden dan het maken van muziek. Na dag negen op het schrijfkamp werden zijn 'behoeftes', als je begrijpt wat we bedoelen, te groot en reed hij even op en neer naar de liefde van zijn leven: Monique Westenberg.

Inspiratie opdoen

Goed nieuws, of niet: het vluggertje van André heeft uiteindelijk tóch bijgedragen aan zijn album. In een interview met Het Laatste Nieuws zegt de zanger dat het nummer Alles kan vanavond een liedje is dat écht over Monique gaat. “Op dag negen zaten we elkaar aan te kijken van: jongens, zullen we een dagje op en naar naar huis gaan?", zegt hij over de situatie. "En zo is eigenlijk het liedje ontstaan over toch even bij je vrouw zijn. Even die… Ik hoef het je niet uit te leggen waar het over gaat.”

De zanger gaat zelf nog een stapje verder: “Ik had bijna de titel ‘Monique’ willen zetten. Wij zijn eigenlijk een soort van negen jaar samen, wij hebben onze ups en downs gehad. Maar nog steeds als ik haar zie, dan komt er iets in mij naar boven wat eigenlijk nog nooit iemand bij mij teweeg heeft gebracht" , zegt André. " En daar gaat het over, dat iemand na zoveel jaar nog steeds verslavend kan zijn.” André heeft ditmaal geluk: Monique is mee afgereisd naar Bonaire . Scheelt weer een tripje naar Nederland.

Mocht iemand, op magische wijze, de behoefte hebben om het album van André te luisteren, kun je het nummer Alles kan vanavond misschien beter overslaan na deze informatie...