Angela Schijf over 10 jaar leven met een eetstoornis: 'Ernstig en zwaar'

Entertainment
door Denise
vrijdag, 02 juni 2023 om 14:32
ontwerp zonder titel 2023 06 02t142254346
Vandaag is het Wereld Eetstoornis Actiedag en Angela Schijf staat hierbij stil, zelf heeft ze meer dan 10 jaar een eetstoornis gehad. Ze schrijft een openhartig bericht op Instagram. "Het was ernstig en zwaar."

Angela Schijf openhartig over eetstoornis

In het Instagram bericht schrijft Angela dat ze er nooit eerder over gepraat heeft, de actrice heeft zelf 10 jaar te kampen gehad met boulimia. Ze geeft aan dat het een "ongelooflijk kwetsbaar proces is dat je het eigenlijk niet uit kunt leggen. Als je het niet kent, dan kom je niet zo makkelijk bij de gevoelens en gedachten van mensen die een eetstoornis hebben."
Angela vertelt dat het niet om 'aandacht trekken' gaat of 'alleen maar dun willen zijn' . Het is een verschrikkelijke psychische ziekte die niet per se zichtbaar hoeft te zijn."
Ze komt jonge vrouwen tegen die een enorme druk van de buitenwereld voelen. "Ik kom vrouwen tegen waar de angst, het perfectionisme, de dwang zo groot is, dat het me bang maakt. Tegen al die prachtige meiden zou ik willen zeggen: je hoeft het niet alleen te doen. Tegen alle moeders en vaders, zussen en broers, geliefden: heb vertrouwen."