Wie is Anna Gimbrère uit Wie is de Mol?

Entertainment
zondag, 03 december 2023 om 9:30
ontwerp zonder titel 2023 11 24t153157220
Nog even geduld en dan begint een nieuw en spannend seizoen van Wie is de Mol? Een onmisbaar element in het programma is natuurlijk een deelnemer die journalist is. Gelukkig is Anna Gimbrère daar maar wie is de slimme wetenschapsjournalist, die voor het nieuwe seizoen naar Mexico is afgereisd?

Anna Gimbrère

Haal je Molboekje maar tevoorschijn, want Wie is de Mol? staat weer voor de deur. Een van de nieuwe kandidaten is Anna Gimbrère, wetenschapsjournalist en co-presentator van het onderzoeksprogramma Pointer , evenals de presentatrice van de podcast Zo, Opgelost !. Ze werd door de Volkskrant uitgeroepen tot Mediatalent van het jaar en staat bekend als een deskundige op het gebied van wetenschap aan verschillende talkshowtafels. Je kunt Anna ook herkennen van programma's als De Wilde Ruimte en Experimensen . In 2018 nam ze deel aan De Slimste Mens , maar kwam helaas niet ver. Een jaar later was ze tafeldame bij De Wereld Draait Door .
De journaliste heeft een grote liefde voor ruimtevaart en koesterde vroeger zelfs de droom om astronaut te worden. Uiteindelijk koos ze voor een studie natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en belandde ze op de wetenschapsredactie van de VPRO . Op de website van Wie is de Mol? deelt ze mede dat wetenschap voor haar als een 'religie' is.

Gaat wetenschap haar helpen?

Of de Mols identiteit te ontrafelen is met wetenschappelijke theorieën, blijft nog onzeker. Desalniettemin is Anna een ideale kandidaat om alle geheimen binnen Wie is de Mol? te ontrafelen. Op de VPRO -website vermeldt ze: " Mijn drijfveer als journalist zit hem vooral in het willen begrijpen van problemen en het zoeken naar oplossingen." Dat zou wel eens van pas kunnen komen in Mexico.
Als leuk privédetail kunnen we vermelden dat Anna een relatie heeft met presentator Herman van der Zandt.

Kandidaten Wie is de Mol?

Dit jaar begeven de tien kandidaten zich op een speurtocht naar de Mol in Mexico . Presentator Rik van de Westelaken is opnieuw van de partij en wordt vergezeld door de volgende kandidaten:
  1. Anna Gimbrère, bekend als: Wetenschapsjournalist/ presentatrice, van o.a. Restaurant van de toekomst, De wilde ruimte.
  2. Babs Schutte, bekend als: Artiest/ producer/ songwriter.
  3. Fons Hendriks, bekend als: Presentator, van o.a. Radar.
  4. Jeroen Spitzenberger: Acteur, van o.a. Alles is liefde, Mannenharten.
  5. Jip van den Toorn, bekend als: Cartoonist.
  6. Justin Mooijer, bekend als: Drag Artiest, van o.a. RuPaul’s Drag Race: UK vs the World.
  7. Kees van der Spek, bekend als: Presentator, van o.a. Oplichters Aangepakt.
  8. Rian Gerritsen, bekend als: Actrice, van o.a. Celblok H.
  9. Rosario Mussendijk, bekend als: Artiest, bekend als sor.
  10. Tooske Ragas, bekend als: Presentatrice, van o.a. Shownieuws.

Prijzen

Wie is de Mol is en ontzettend populair programma onder de televisiekijkers. Het spelprogramma is dan ook een flink aantal keren in de prijzen gevallen. In 2001 ontving Wie is de Mol? een Gouden Beeld voor het beste amusementsprogramma in Nederland. In december 2008 werd het programma uitgeroepen tot het beste AVRO- programma van de afgelopen vijftig jaar volgens een verkiezing van het blad Avrobode.
In 2013 won het programma het 13e seizoen de Gouden Televizier-Ring met 49% van de stemmen, waarmee het Flikken Maastricht en Divorce versloeg. In 2001, 2002, 2009, 2010, 2011 en 2012 werd het programma ook al genomineerd. Op 2 maart 2015 won Wie is de Mol? een tv-beeld in de categorie 'beste amusement'. In 2016 werd het programma opnieuw genomineerd in dezelfde categorie, maar de prijs ging dat jaar naar De Kwis .
Van 2016 tot en met 2019 won Wie is de Mol? de Zapplive Award voor het beste tv-programma. Deze prijs wordt sinds 2016 door kinderen uitgereikt tijdens het programma Zapplive . In 2020 werd het programma echter onttroond door Chateau Meiland .

Nieuw seizoen

Zoals gewoonlijk zal het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? in januari op televisie verschijnen . Het avontuur begint dit keer op 6 januari 2024, zoals bevestigd door AVROTROS .
Reserveer dus je zaterdagavonden vanaf die datum, zodat je wekelijks kunt genieten van dit spannende televisiespel!