Anouk over haar aanleg voor dementie: 'Volgens mij heb ik dat al'

Entertainment
donderdag, 02 november 2023 om 15:04
ontwerp zonder titel 66
Matthijs van Nieuwkerk presenteerde deze week Anouks nieuwe album. Ook liet zij zich uitgebreid door hem interviewen om te praten over haar nieuwe muziek. Maar het gaat ook over zwaardere onderwerpen, zoals haar aanleg voor dementie.

Nieuw album

In augustus kondigde Anouk aan dat ze een nieuw album gaat uitbrengen met de titel Deena & Jim, bestaande uit twaalf nummers. Op de albumcover zal een intieme foto staan van Anouk en haar man Dominique.
Tijdens het eerste concert wordt Anouk vergezeld door Het Metropole Orkest en een groot koor. Ze zal daar nummers uitvoeren die nog nooit eerder live zijn gespeeld. Bij het tweede concert zal Anouk het podium delen met haar band en haar bekende hits laten horen.

Interview met Matthijs van Nieuwkerk

Drie weken geleden kreeg Matthijs van Nieuwkerk een appje van een voor hem onbekend nummer . Toen hij bekeek van wie het appje was bleek het van Anouk te zijn. Ze vroeg aan Matthijs hoe het nu met hem gaat en of hij naar haar nieuwe album Deena & Jim wilde luisteren.
Matthijs was enthousiast over het aanbod en wilde het album graag beluisteren. " Toen heb ik een uur geluisterd. Je weet niet wat je hoort
", zegt Matthijs over het nieuwe album van Anouk. " Ik appte terug: ‘Crazy, helemaal perfect en zo anders.
" Anouk heeft zelfs aan Matthijs gevraagd of hij de presentatie wilde doen.
Maar daar heeft ze het niet bij gelaten. Ze wilde zich ook graag laten interviewen door Matthijs. Dit heeft plaatsgevonden in een snackbar in Amsterdam-Noord.

Grote aanleg voor dementie

Onlangs heeft Anouk ontdekt uit een DNA-onderzoek dat ze een grote aanleg heeft voor dementie. Hier reageert Anouk best wel nuchter op: " Nou, volgens mij heb ik dat al, als je aan mijn kinderen vraagt van joh is je moeder vergeetachtig? Ze gaan je alle zes zeggen: 'Ja.' Dus ik ben naar de huisarts gegaan en die zei inderdaad dat is, nogal zorgelijk. Wat wil je hiermee gaan doen? Op het moment dat ik niet meer voor mijzelf kan zorgen en mijn eigen achterwerk niet meer kan afvegen, wil ik dat het gewoon klaar is. "