Big Brother-kijkers blijven vol verbazing achter na verrassende onthulling

Entertainment
dinsdag, 16 januari 2024 om 10:33
ontwerp zonder titel 2024 01 16t102525033
Op maandagavond is het nieuwe seizoen van Big Brother begonnen. Vorig seizoen werd Bart uitgeroepen tot de winnaar van het programma. De net aangekomen deelnemers van Big Brother 2024 kregen meteen een verrassende mededeling van de stem van het huis te horen: er is nog een tweede huis!

In duo's

Wanneer zes andere deelnemers zich in het reguliere huis bevinden, doet Big Brother een aankondiging aan hen. " Dit jaar spelen jullie in duo. " Dit zorgt voor aanzienlijke verwarring bij de bewoners. Want met wie spelen ze samen? Wat wel vaststaat, is dat vijf van hen hun bagage hebben moeten achterlaten.
Dilano, de achtste deelnemer, wordt door een mysterieuze spiegeldeur geleid. Zoals verwacht leidt deze deur naar de Mirror Room , waar hij Ronahi ontmoet. Ze starten dit seizoen samen in de Mirror Room omdat ze voorafgaand aan het spel een specifieke test van Big Brother niet hebben kunnen weerstaan. Ronahi en Dilano krijgen de kans om in stilte naar het andere huis te kijken, zodat ze de opdrachten die ze krijgen optimaal kunnen uitvoeren.
De vijf volgende kandidaten worden geconfronteerd met een lastige keuze voordat ze het huis betreden. Ze mogen ofwel hun eigen koffer meenemen, óf de achtergelaten koffer van een van hun medekandidaten. De bewoners die dezelfde kleur badge dragen, vormen een duo. Hierdoor ontstaan uiteindelijk vijf nieuwe duo's. Alleen de Belgische Basiri blijft in zijn eentje over. Hij krijgt geen duopartner, maar een mysterieus kistje. Later wordt onthuld dat hij later deze week een duo mag nomineren voor eliminatie.

Geheim

Vervolgens krijgen Rohani en Dilano vanuit de Mirror Room
de gelegenheid om ongemerkt het reguliere huis binnen te glippen. Op dat moment realiseren ze zich dat er al andere kandidaten in dat huis verblijven. Uiteindelijk keren ze terug naar hun eigen verblijf, zonder dat de overige kandidaten hiervan op de hoogte zijn.
In de tussentijd voeren de duo's hun eerste opdracht uit, waarbij ze de koffer van een van hun teamleden kunnen terugverdienen. Dit lukt zowel Alice als Karen als Ashley en Ariane, waardoor ze hun koffers terugwinnen.

Tweede huis

Wat dit exact zal inhouden, is op dit moment moeilijk te voorspellen. Het is echter duidelijk dat dit seizoen vol zit met onverwachte wendingen. Kijkers thuis uiten hun verbazing op het sociale medium X (voormalig Twitter): niemand had verwacht dat er een tweede huis zou zijn!