Flinke tegenvaller voor Peter Gillis: brand breekt uit in chalets

Entertainment
door Indy
dinsdag, 16 januari 2024 om 10:05
peter gillis chalets afgebrand
Een flinke tegenvaller voor Peter Gillis. Zondagnacht brak er brand uit in twee chalets op zijn vakantiepark in Baarlo. Diverse media melden dat de vakantiewoningen volledig zijn uitgebrand.

Brand in Baarlo

Brandweer Limburg-Noord plaatste zondagavond een bericht op X waarin zij mededelen dat de brandweer is uitgerukt voor een brand in twee chalets op een vakantiepark in Baarlo. Ten tijde van het incident waren er geen personen aanwezig in de chalets. Volgens de brandweer mogen de twee chaletjes als verloren beschouwd worden.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend, het onderzoek loopt nog. Volgens onder meer De Limburger is Peter Gillis de eigenaar van het vakantiepark in Baarlo.

Vakantiepark gesloten

De brand in de chalets is niet de eerste tegenvaller voor de Massa is Kassa -ster. Afgelopen december kreeg Peter namelijk te horen dat hij zijn vakantiepark Prinsenmeer per direct moet sluiten op bevel van de gemeente Asten. Uit een onderzoek van de gemeente blijkt dat ze vreest dat de eigenaar, Peter Gillis, de vergunningen voor criminele doeleinden misbruikt.
De afgelopen maanden zijn er verschillende inspecties uitgevoerd op het vakantiepark, waarbij alle chalets zijn gecontroleerd. Op 3 oktober is er een brief naar de bewoners van het park gestuurd, waarin wordt aanbevolen om alternatieve huisvesting te zoeken. “ Sindsdien hebben we nog meer controles op het park uitgevoerd om vast te stellen hoe het met de bewoning staat ”, schrijft de gemeente in een verklaring. Permanente bewoning op het vakantiepark is niet toegestaan, maar er zijn meldingen dat dit toch plaatsvindt. Daarnaast zijn er gebreken geconstateerd aan de vakantiehuisjes. “ Begin 2024 neemt het college van B en W een besluit over hoe hiermee om te gaan.
Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk heeft duidelijk gemaakt waarom dit besluit is genomen. “ Daar waar andere ondernemers zich aan wet- en regelgeving houden, zien we bij Oostappen Groep een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van diezelfde regels. Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren.