Boer Zoekt Vrouw op de schop: 'Niet meer van deze tijd'

Entertainment
donderdag, 30 november 2023 om 15:34
ontwerp zonder titel 2023 11 30t114317473
Tina Nijkamp staat bekend als onze Nationale Kijkcijferfluisteraar. Hilversum houdt zijn adem in wanneer zij 's ochtends op Instagram haar analyse van de cijfers van de vorige avond deelt. De voormalige zenderbaas van SBS6, nu werkzaam als consultant bij 3Rivers, staat bekend om haar scherpte en directe aanpak. Op de site van Veronica Superguide deelt ze haar ongezouten mening over Boer Zoekt Vrouw.

Nieuw seizoen

Het seizoen Boer zoekt Vrouw is afgelopen, maar de aankondiging van een nieuw seizoen is al gedaan. Volgens Tina Nijkamp wordt het wel tijd dat het programma een aantal veranderingen krijgt. " Ik zou meer dan vijf boeren mee laten doen. We zijn B&B Vol Liefde gewend, daar doen ook meer kandidaten mee. Volgens haar leek het seizoen ook heel lang te duren. "Misschien omdat het wekelijks en niet dagelijks was? Het lijkt alsof dat ritme niet meer echt in deze tijd past. Ik zou dus een kortere reeks maken of bijvoorbeeld twee afleveringen per week uitzenden."
Ook vind ze het jammer dat er veel hobbyboeren in het programma zitten, in plaats van boeren die al generaties lang boer zijn. "De charme van Boer Zoekt Vrouw vond ik altijd dat als je met een boer trouwt, je niet alleen met hem of haar trouwt, maar er ook een bedrijf ‘voor het leven’ en een hele familie bij cadeau krijgt", zegt de kijkcijferfluisteraar. "Het is nogal een verbintenis. Dat aspect mis ik sowieso altijd in de buitenland-versies van Boer Zoekt Vrouw. Ik mis dat ouderwetse, authentieke, dat kneuterige ook.
En ook de presentatrice komt er bekaaid vanaf. " Het programma is ook al twintig jaar op televisie, ik heb het wel een beetje gezien eigenlijk. Ik ben dit seizoen na een paar afleveringen afgehaakt. Yvon Jaspers moet ook echt iets veranderen aan haar presentatie. Het is veel te kinderachtig. "

Is Yvon Jaspers nog wel nodig?

In RTL Boulevard
werd een ongemakkelijke fragment uit het programma getoond. Aran Bade van RTL geeft een toelichting: " We lachen erom omdat het zo ongemakkelijk is, maar wat Yvon doet, en dat viel me gisteren ook op … Ze gedraagt zich soms heel onvolwassen tegenover de deelnemers, bijna alsof het kinderen zijn. "
Aran twijfelt ook of Yvon nog wel nodig is in Boer Zoekt Vrouw . " Dit komt mede door B&B Vol Liefde dat moeten we toegeven. Het verstoort eigenlijk de momenten zoals die van Ellen gisteren, en juist dat heeft dit seizoen meer dan ooit nodig. "