Boer zoekt Vrouw moet een voorbeeld nemen aan B&B Vol Liefde

Entertainment
woensdag, 06 december 2023 om 11:44
ontwerp zonder titel 2023 12 06t111615904
Robin Heerkens, eindredacteur bij Veronica Superguide, uit kritiek op het recente seizoen van Boer zoekt Vrouw. In zijn terugblikcolumn voor het platform benadrukt Robin dat de makers inspiratie kunnen opdoen bij B&B Vol Liefde, dat volgens hem als een goed voorbeeld dient.

Te traag

Robin vond het begin, met de opeenvolgende brieven, speeddates en dagdates, in Boer Zoekt Vrouw erg saai en traag. In B&B Vol Liefde is er juist meteen vaart. " Want daar hebben we geen B&B-houders die eerst nog een hele dag door brieven moeten ploegen. Daar ook géén ongemakkelijke speeddates en nog ongemakkelijkere dagdates", stelt Robin.
In B&B Vol Liefde reizen de liefdeskandidaten namelijk gelijk af naar de plek waar ze moeten zijn: het bedrijf van de kandidaat. " Waarom kan Boer zoekt Vrouw daar ook niet wat meer naartoe werken? Die logeerperiode, dát is waar het altijd gebeurt. De afwijzingen, ontluikende liefdes, strijd tussen kandidaten en ga zo maar door. "

Meer naar B&B Vol Liefde

Robin gaat verder: " B&B Vol Liefde pakt daar altijd vrijwel meteen mee uit waardoor je veel sneller in de actie zit. En bij Boer zoekt Vrouw voelt het dan toch te oubollig en ouderwets om eerst nog eens rustig drie weken de tijd te nemen voor we op datzelfde punt komen."
Natuurlijk zal zo’n programma niet per se willen lijken op een ander programma, ook nog eens van diezelfde makers, maar je kunt best je eigen smoel behouden en iets meer naar die andere grote hit van je toe bewegen
", stelt de eindredacteur van Veronica Superguide tot slot.

Aanpassingen Boer Zoekt Vrouw

Ook volgens Tina Nijkamp wordt het tijd dat het programma een aantal veranderingen krijgt. " Ik zou meer dan vijf boeren mee laten doen. We zijn B&B Vol Liefde gewend, daar doen ook meer kandidaten mee. " Volgens haar leek het seizoen ook heel lang te duren. " Misschien omdat het wekelijks en niet dagelijks was? Het lijkt alsof dat ritme niet meer echt in deze tijd past. Ik zou dus een kortere reeks maken of bijvoorbeeld twee afleveringen per week uitzenden. "
Ze vindt het ook jammer dat er veel hobbyboeren in het programma zitten, in plaats van boeren die al generaties lang boer zijn.