Caroline van Eeden doet schokkende onthulling: 'Ik moest verdwijnen'

Entertainment
door Indy
woensdag, 25 oktober 2023 om 20:36
martien meiland verraden caroline van eeden
In 2019 kwam de hele familie Meiland opgedoft naar het Gouden Televizier-Ring Gala, maar de aanwezigheid van huisvriendin Caroline van Eeden ontbrak. Dat terwijl zij destijds nog een prominente rol speelde in het programma. Volgens Caroline heeft Martien Meiland gelogen tegen de media over de reden van haar aanwezigheid.

Weggestuurd bij het gala

Volgens Caroline van Eeden loog de manager van de Meilandjes keihard in de media: “De familie Meiland en iedereen die betrokken is bij het programma begrijpt de beslissing van Caroline en hoopt dat ze op haar eigen wijze mee geniet van deze bijzondere avond en alle eer die zeker ook haar toekomt” , brachten zij in een statement naar buiten.
De ex-huisvriendin van de familie vertelt in Weekend dat het verhaal heel anders in elkaar steekt. Vlak voor het gala werd Caroline door de productie van Chateau Meiland op vakantie gestuurd. “Ik woonde bij een vriendin in huis, want ik had niks meer, en werd gebeld door de producent. Ik was overspannen, helemaal doorgedraaid. Ze vonden dat ik die vakantie ‘echt verdiend had’.”
De werkelijke reden waarom Caroline op vakantie werd gestuurd, bleek heel anders te liggen. “Ik mocht twee weken met een vriendin op vakantie waarheen ik wilde. Maar in werkelijkheid moest ik verdwijnen vanwege het Televizier Ring-Gala. Toen ben ik één week met een vriendin all-inclusive naar Turkije gegaan. Ik zou zo toch op tijd terug zijn voor het gala.”

Dreigend appje

Uiteindelijk besloot Caroline toch niet om naar het gala te gaan. “Toen kreeg ik een appje van Martien: ‘Jij hoeft niet naar het gala te komen, en als je komt, negeer ik je. En ik hoef je nooit meer te zien.’ Toen ben ik in mijn eentje nog een week langer in Turkije gebleven. Ik heb op mijn slaapkamer naar het gala gekeken. Ik voelde me vreselijk.”
De ex-huisgenoot voelde zich geestelijk mishandeld door Martien. Ze vond het verschrikkelijk toen Martien laatst moest lachen op tv toen hij werd gevraagd naar Caroline. "Ik ben drie jaar lang doodziek geweest en dan word ik voor de camera nog uitgelachen ook. Ik had angsten, ik durfde niet meer naar buiten, helemaal niks.”