Jan Smit geeft Marco Schuitmaker een waarschuwing: 'Dit moet je niet doen'

Entertainment
woensdag, 25 oktober 2023 om 19:35
ontwerp zonder titel 24
Marco Schuitmaker en Jan Smit hebben onlangs hun nieuwe single Van Goes tot Purmerend uitgebracht en delen niet alleen muzikale banden, maar ook een sterke vriendschap. Tijdens een moeilijke periode waarin Jan met een burn-out worstelde, heeft hij Marco gewaarschuwd.

Valkuilen

Het nummer Engelbewaarder wordt luidkeels meegezongen door velen, en het is dan ook geen verrassing dat Marco Schuitmaker volgend jaar als een van de gastartiesten zal optreden tijdens de komende concertreeks van de Toppers. In een interview met weekblad Story geeft Marco aan dat hij het wel spannend vindt, maar inmiddels een sterke band heeft opgebouwd met Jan Smit.
" Jan heeft me verteld hoe hij als kind doorbrak, waar hij tegenaan liep en wat voor mij valkuilen kunnen zijn. " vertelt Marco. " Jan heeft ook weleens te veel hooi op zijn vork genomen en dat is natuurlijk ook iets waar ik mede dankzij hem wel over nadenk. Het is niet de bedoeling dat ik een burn-out krijg. "

Oogje in het zeil

Hoewel Marco naar eigen zeggen het geluk heeft dat zijn moeder een oogje in het zeil houdt, voelde Jan toch de behoefte om hem te waarschuwen. Marco treedt namelijk meer dan vierhonderd keer per jaar op. " Jan heeft me gezegd dat ik dat niet jarenlang moet doen. Dat houd ik niet vol. Maar een of twee jaar wil ik dat nog wel doen. "

Jan Smit

Jan Smit was gedurende vele jaren het grootste deel van het jaar niet in zijn eigen huis. " Ik was 250 dagen per jaar in Duitsland. Je mist zo ontzettend veel van het gezinsleven. " Zoals Jan eerder al met 100% NL deelde, nu hij meer tijd met zijn gezin doorbrengt, heeft hij geen enkele wens om terug te keren naar zijn vroegere levensstijl. " Ik ga nooit meer terug naar hoe het was. Als ze ’s avonds tegen me aan komen liggen, denk ik: hoe heb ik het al die tijd zonder ze gedaan? Ik had altijd het idee dat ik het er wel goed vanaf bracht als vader. Veel gefacetimed, elke dag bellen. En als ik er dan was, dan deed ik enthousiast mee. Alleen, het stelt eigenlijk niets voor. "

Relatie

Hoewel Marco geen kinderen heeft, heeft hij wel een vriendin. Ondanks zijn drukke agenda lijdt hun relatie er niet onder. " Voor mijn vriendin maak ik tijd"
, legt hij uit. Ook met zijn familie probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen. " Ik ben in een samengesteld gezin opgegroeid. Mijn ouders hebben allebei een nieuwe relatie, maar hun band met elkaar is nog altijd goed. Dat is fijn. Mijn ouders zijn toppers. "