Moet de familie Meiland niet even een pauze nemen van hun programma?

Entertainment
door Denise
donderdag, 15 juni 2023 om 14:15
ontwerp zonder titel 2023 06 14t134232934
Er is veel kritiek op het programma Chateau Meiland. Voorheen was het razend populair, maar de kijkcijfers zijn nu aan het dalen. Betekent dit het einde van een tijdperk? En zitten we zelf eigenlijk nog te wachten op de Meilandjes.

Kritiek op Chateau Meiland

Chateau Meiland was altijd een populair programma met hoge kijkcijfers. De uitspraak 'wijnen, wijnen, wijnen' kende iedereen en Martien werd overal wel geïmiteerd. Helaas voor de familie Meiland is er nu een heleboel kritiek op hen en dit bewijzen de kijkcijfers. Volgens kijkcijfer expert Tina Nijkamp heeft dit een reden.
Zo vinden kijkers dat er teveel wordt geschreeuwd en vinden ze het een klusprogramma waar er al genoeg van zijn. Ook vinden ze dat er bepaalde gebeurtenissen zijn die herhaald worden. Het boek van Maxime Meiland ligt al een tijdje in de winkels, maar gisteren konden kijkers pas de boekpresentatie zien. In een interview met RTL Boulevard zegt Tina:" Het voelt voor de kijkers als een soort herhaling. Die emotie is niet gunstig voor de kijkcijfers. Ze komen steeds verder af te staan van hun fans. "
Eerst had de familie Meiland een mooi chateau in Frankrijk, maar nu houden ze zich vooral bezig met boekpromoties, luxe huizen en zijn ze een pension aan het verbouwen. Tina hierover: "Ze verliezen zo een beetje de gunfactor van de kijker. "

Een break voor de familie Meiland

Ook verslaggever Aran Bade heeft er een mening over. "Ze worden een beetje uitgeknepen door Talpa. Ik vind het niet sterk, want het haalt het hele merk Meiland gewoon onderuit. Ze zijn nu echt celebrities geworden en je wil nu de nuchtere kant van de familie zien. Dat mist nu ook."
Presentator Luuk Ikink vraagt zich af of het niet gewoon tijd is om te stoppen voor de Meilandjes." Moeten ze niet gewoon twee jaar pauze nemen?"
Aran en Luuk denken dat een stop een slimme zet zou kunnen zijn voor de familie Meiland. "Ik denk dat de familie Meiland nog steeds populair is, maar dat ze even on hold moeten."