Comeback Matthijs van Nieuwkerk lijkt nabij: 'Tijd om terug te komen'

Entertainment
woensdag, 01 november 2023 om 14:24
ontwerp zonder titel 57
Na een jaar van stilte heeft Matthijs van Nieuwkerk voor het eerst weer contact gehad met RTL Boulevard via WhatsApp. Luuk Ikink ziet dit als een duidelijk teken dat de presentator nu echt weer teruggaat komen. Gaan we hem binnenkort weer zien op de buis?

Comeback

Na de openbaring van zijn vreselijke gedrag op de set van De Wereld Draait Door , is het geruime tijd opvallend stil geweest rondom Matthijs van Nieuwkerk. Zeer geruime tijd zelfs. Hij trok zich terug op zijn woonboerderij en slechts sporadisch durfde hij de deurklink van zijn stamcafé De Hoofdige Boer vast te houden. Desalniettemin keerde hij telkens beschaamd weer huiswaarts. Het is een ingewikkelde situatie.
Maar nu is Matthijs terug: hij heeft de boeklancering van Özcan Akyol en de onthulling van Anouks nieuwe album bijgewoond. Bovendien heeft hij een interview met haar afgenomen . Dat gesprek zal morgen online beschikbaar zijn. " Als Robbert Rodenburg op internet interviews kan afnemen, dan kan Matthijs van Nieuwkerk dat natuurlijk al helemaal" , vertelt tv-kenner Rob Goossens in RTL Boulevard .
Volgens Rob komt zijn comeback wel snel: " Ik denk wel dat we ervan uit moeten gaan dat we hem ook gewoon op televisie terug gaan zien, al is het maar omdat hij een duur contract met een producent heeft, die neem ik aan, ook verwacht dat hij op een gegeven moment weer op televisie programma’s gaat maken die zij dan weer mogen produceren. "

Appcontact

Niemand kan het meer ontkennen: volgens Rob is Matthijs terug." Hij heeft ook weer niet zulke vreselijke dingen gedaan dat hij levenslang zou moeten krijgen . Het lijkt erop dat de gong is gegaan. Het is tijd voor Matthijs van Nieuwkerk om weer terug te komen. "
Zelfs appcontact met Matthijs is weer mogelijk volgens Luuk Ikink. " We hebben Matthijs van Nieuwkerk nog even gesproken vandaag. Onze redacteur stuurde hem nog even een appje, van: ‘Hé, mogen we nog iets weten over dit wat je net hebt opgenomen met Anouk.’ Nou, hij stuurde terug dat het een aardig appje was, maar dat hij nu toch echt even te druk is. "

'Jaar niet gebeurt'

Matthijs was te druk met Anouks albumonthulling, maar volgens Luuk is het al nieuws dat hij überhaupt iets heeft laten horen. " Nog een aanmoediging voor onze redacteur erbij: de Sonja Barend Award gaan we niet meer winnen, maar Matthijs laat wel ineens weer wat van zich horen en dat is ook al een jaar niet meer gebeurd, hè, dat je hem kon appen. Hij is er weer. "
Overigens moet de albumonthulling van Anouk voor Matthijs behoorlijk confronterend zijn geweest, aangezien deze plaatsvond in de Amsterdamse locatie Fabrique des Lumières. Wat opvallend is, is dat deze Fabrique zich direct naast de voormalige studio van De Wereld Draait Door bevindt. "Voor Matthijs was dit een spannende ervaring, onder andere omdat die fabriek Des Lumières staat op een paar meter afstand van de studio waar hij jaar in jaar uit DWDD heeft gepresenteerd" , vertelt Evert Santegoeds in Shownieuws .
Hij besluit: " Het moet wel een emotionele plek geweest zijn voor hem om die brug over te lopen langs die studio ."