Commentaar op presentatiestijl Tijl Beckand: 'Ik ga over de schreef'

Entertainment
door Indy
zaterdag, 07 oktober 2023 om 16:16
tijl beckand
In het tv-programma Het Perfecte Plaatje kleurt presentator Tijl Beckand vaak buiten de lijntjes. Zijn gewaagde presentatiestijl roept zowel bewondering als irritatie op bij het publiek.

Gewaagde presentatiestijl

Tijl staat bekend om zijn losse presentatiestijl in Het Perfecte Plaatje , waarbij hij deelnemers uit hun concentratie haalt en soms gewaagde opmerkingen maakt. Kijkers vinden het gedrag soms storend omdat Tijl hiermee het programma naar zichzelf toe trekt.
Volgens Tijl komt zijn gewaagde presentatiestijl door zijn tijd bij De Lama's , waar grenzen niet bestonden en alles mocht. "Toen we stopten, kwamen er plots presentatieklussen voor andere programma’s op me af. Maar ik had nul komma nul idee van wat dat inhield. Ik kreeg een jasje en een microfoon en moest vervolgens maar hopen dat het goed kwam", zegt Tijl. " Ik denk dat ik vooral schijt heb aan dat het fout kan gaan. Als je bij De Lama's een keer de mist in ging, maakte dat niet uit."
Tv-recensent Angela de Jong noemt Tijls manier van presenteren vaak 'storend'. Toch lijkt Tijl soms opzettelijk ergernis op te wekken. "Tv moet ook niet middle of the road zijn. Ik heb liever dat één groep het supertof vindt en de andere het helemaal niks, dan dat er heel veel mensen kijken, maar het ook zo weer vergeten."

Over de schreef

Ondanks dat Tijl soms opzettelijk ergernis opwekt bij de kijkers, geeft hij toe dat hij in bijna iedere aflevering van Het Perfecte Plaatje wel over de schreef gaat. " Ik liep met Trijntje Oosterhuis bijvoorbeeld langs de Jumbo. Toen speelde net dat gedoe met haar vriendin Glennis Grace. Ik begrijp heel goed dat zij geen zin heeft om het daarover te hebben, maar ik doe het dan toch " , zegt de presentator. "Als zij er leuk mee omgaat of een mooi weerwoord heeft, dan is het gelukt. Valt het niet lekker, dan haal je je schouders op richting de camera. Dat zien we dan nooit meer terug."
Voor Tijl is zijn presentatiestijl vergelijkbaar met voetbal, waarin je soms een gele kaart pakt. Soms pakt zijn gewaagde aanpak goed uit, terwijl andere keren het in het verkeerde keelgat schiet.