Dave Roelvink over verslaving: 'Wil niet nog een keer terugvallen'

Entertainment
door Indy
maandag, 30 oktober 2023 om 13:12
template een foto 2
Dave Roelvink werd vorige maand opnieuw opgenomen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Inmiddels is hij weer terug in Nederland en laat hij via sociale media weten nog volle bak bezig te zijn met zijn herstel.

Dave Roelvink in afkickkliniek

In september werd Dave Roelvink opgenomen in een afkickkliniek . Het is niet de eerste keer dat Dave hulp zoekt voor zijn verslavingen. Vorig jaar deelde hij in een video op Instagram dat hij twee jaar eerder worstelde met verslavingsproblemen en dat hij daar hulp voor heeft gezocht. “ Dat ik een hele wilde periode in mijn leven heb gehad, daar verras ik niemand mee. Alleen wat niemand weet, is dat ik een hele lange tijd heb geworsteld met een drank- en drugsverslaving. Ik heb professionele hulp gezocht en ik ben de kliniek ingegaan. Gelukkig met succes.”
Dave richtte daarna zelfs met onder andere Najib Amhali, die ook kampte met verslavingen, een afkickkliniek op in Abcoude. Zijn herstel was het mooiste cadeautje dat hij zichzelf had gegeven en daarom wilde hij graag andere mensen helpen.
Ondanks dat het goed leek te gaan met Dave, ging het een tijd geleden toch weer mis. Vader Dries Roelvink werd een maand geleden gebeld door Dave toen het niet goed met hem ging. “Ik ben naar hem toegegaan en dan zit je daar, samen met je zoon op de bank. Ik heb Dave veel water laten drinken en op hem ingepraat om hem rustig te krijgen.” Volgens zijn vader had Dave een hartslag van 160 en zat hij tegen een angstpsychose aan. “Het was zijn eigen keuze snel maatregelen te nemen.”

Blijven werken aan herstel

Inmiddels is Dave weer thuis en werkt hij nog volle bak aan zijn herstel. Dries vertelde eerder in een interview met RTL Boulevard dat Dave overweegt om te stoppen met zijn carrière als dj , aangezien hij via deze weg gemakkelijk in contact kan raken met verboden middelen. " Het zit er heel dik in dat Dave stopt als dj" , begint Dries. " Ik vind één van de beste beslissingen die ik voel aankomen, hij heeft hem nog niet gemaakt, maar daar praat hij wel steeds over. Dat is een belangrijke stap.
En ook Dave laat weten dat hij absoluut niet nog een keer terug wil vallen. "Goedemorgen, hier uit de regen" , schrijft hij op Instagram. "We blijven aan het herstel werken, want we willen niet nog een keer terugvallen.” Hij laat ook weten nog geregeld naar bijeenkomsten voor verslaafden te gaan.
Tegen iedereen die worstelt met dezelfde problemen als Dave wil hij zeggen: "Zoek hulp!”