Dit is het vermogen van Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge

Entertainment
door Lois
zaterdag, 17 februari 2024 om 12:12
oip 4
Wat is het vermogen van Hugo de Jonge? Hugo, bekend om zijn opvallende schoenen en zijn toewijding aan de Nederlandse politiek, roept nieuwsgierigheid op over zijn financiën.

Hugo de Jonge

Wie is onze Minister van Volksgezondheid eigenlijk? Hugo de Jonge is geboren in het zuidelijke Nederlandse stadje Bruinisse en groeide op tussen de Zeeuwse zeelucht en de polders. Met zijn opvallende kapsel en kenmerkende schoenen valt hij op in de menigte, maar zijn persoonlijkheid en vastberadenheid maken hem echt uniek.
Op jonge leeftijd wist Hugo al dat hij een passie had voor politiek en maatschappelijke verandering. Door de jaren heen klom hij gestaag omhoog, met verschillende functies binnen de politiek. Zijn inzet voor onderwijs en welzijn bracht hem naar de positie van Wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin in Rotterdam, waar hij indruk maakte met zijn innovatieve benaderingen en vastberadenheid om problemen aan te pakken.

Pandemie

Maar het echte hoogtepunt kwam toen Hugo de Jonge Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd in het kabinet-Rutte III. In deze rol werd hij een sleutelfiguur tijdens de uitdagende tijden van de COVID-19-pandemie. Zijn vastberaden aanpak en heldere communicatie maakten hem een vertrouwensfiguur voor veel Nederlanders te midden van de crisis.
Er is in die tijd ook aangifte gedaan tegen de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hugo zou hebben aangezet tot haat, geweld en discriminatie tegen personen die zich niet willen laten vaccineren tegen corona. Maar in de aangehaalde uitspraken ziet het OM geen begin van een verdenking van deze of andere strafbare feiten.

Vermogen

En dan, laten we het hebben over Hugo's vermogen. Wat heeft hij eigenlijk in zijn portomonee zitten? Met een ministerssalaris van €187.500 per jaar, wat neerkomt op ongeveer €13.350 per maand, is Hugo zeker geen arme sloeber. Ook heeft hij recht op onkostenvergoedingen en andere tegemoetkomingen.
Hugo de Jonge woont met zijn vrouw Mireille, zoon Ismaïl en dochter Sarah in een hoekhuis van 148 vierkante meter in de Rotterdamse wijk Katendrecht. De Jonge betaalde er in 2016 €354.500 voor. Over de huidige waarde van het koophuis konden we geen informatie vinden. Hoeveel vermogen hij heeft? Dat is niet bekend, maar het is wel boven de miljoen.