Dries Roelvink deelt heftige ervaring met de dood

Entertainment
door Denise
woensdag, 21 juni 2023 om 10:31
ontwerp zonder titel 2023 06 21t100307126
Dries, Dave en Donny Roelvink blijven altijd positief in het leven en zorgen dat elke dag telt. Maar ook bij hen komen er grote tegenslagen die ze moeten verwerken. Dries geeft aan dat het verwerken bij hem wat minder makkelijk gaat en vertelt in het nieuwe vakantieboek van LINDA over zijn angsten waar hij mee te kampen heeft.

Teelbalkanker Donny Roelvink

Donny Roelvink kreeg op het einde van 2022 te horen dat hij teelbalkanker had. "Maar nadat die bal waarop de tumor zat was verwijderd, bleek het een minder agressieve variant te zijn. Ik hoefde geen chemo en bij de laatste check-up was alles nog steeds in orde: geen uitzaaiingen", vertelt Donny. Vader Dries Roelvink kon het niet geloven. "Het kan toch niet, dacht ik, zo’n jonge jongen, altijd met sport bezig, hartstikke fit. Hou op hoor, alleen de gedachte al. Het is geen geheim dat ik al sinds mijn jeugd bang ben voor de dood, maar toen ik dit hoorde, dacht ik: dan ga ik liever zelf."

Dries Roelvink over de dood

Dries heeft een trauma overgehouden aan een bepaalde dag in zijn leven. Toen hij vijftien was viel er een sportleraar uit het niets om tijdens dat ze een wedstrijdje voetbal speelden en ging dood. "Er is die dag iets in me gekropen wat ik nooit heb kunnen verwerken. Ik besefte dat je niet oud of ziek hoeft te zijn, het kan zomaar opeens afgelopen zijn. Dat idee vind ik tot op de dag van vandaag ontzettend beangstigend."
Dries vertelt dat hij nooit een uurtje op de bank kan zitten relaxen, want dan zou er een angstaanval kunnen komen. "Eigenlijk loop ik dus de hele dag angstaanvallen weg te drukken."

Dean Roelvink

Dat Dave een zoontje heeft van twee, Dean, kan Dries ook paniek bezorgen. "Dat ik alleen thuis ben met hem en bedenk dat er ook iets met hém kan gebeuren. Op dat soort momenten ga ik echt door het plafond. Ik ben wat dat betreft wel jaloers op gelovige mensen. Wij zijn niet religieus opgevoed, maar ik kan me voorstellen dat het een lekker gevoel moet zijn. Want bij ons gaat straks het licht uit, maar bij hen begint het feest dan pas. Daarom verdiep ik me de laatste jaren meer in religie en spiritualiteit."