Einde Hotel Hollandia na heftige kritiek en lage kijkcijfers?

Entertainment
dinsdag, 31 oktober 2023 om 16:50
ontwerp zonder titel 52
De tegenvallende kijkcijfers en de negatieve recensies voor Hotel Hollandia lijken Paul de Leeuw veel meer te raken dan hij publiekelijk laat blijken. "Ik ben blij als het hotel dichtgaat." Vertelt Paul.

Hotel Hollandia niet meer op tv

Gedurende zijn carrière heeft Paul de Leeuw vaak te maken gehad met kritiek, maar zelden was die zo heftig als bij de ontvangst van Hotel Hollandia. Na de eerste aflevering stond Angela de Jong bijna met de hakbijl in de aanslag bij de ingang van het Media Park om de presentator op te wachten. Het moet voor de 61-jarige presentator echt een verschrikkelijke ervaring zijn geweest.
Om het kort te houden: Hotel Hollandia zal zeker niet meer op televisie verschijnen. " Het is eigenlijk gewoon een flop op de zaterdagavond voor de NPO. Afgelopen zaterdag onder het half miljoen ook gedoken. Dat is wel echt te weinig voor prime time televisie. Zo’n duur programma ook natuurlijk. " vertelt showkenner Bart Ettekoven in Shownieuws.
Hoe ervaart Paul de harde kritiek die op hem is geuit? " Dan moet je gewoon hard werken om het programma beter te maken. Dat is redelijk gelukt en daar ben ik ook trots op, dat we met het team niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, maar gewoon: kom op, jongens. Het is je vak, hè? Het is je vak. "
Ook werd er partijdigheid getrokken in een aflevering met Rachel Hazes.

Niemand is dood

Paul de Leeuw vindt de kritiek op het programma ook wel een beetje overdreven. " Er is niemand vermoord, er is geen brand uitgebroken of er is een land bezet. Het is gewoon een tv-programma dat iets minder werkt en ja, dan is het hard werken. "
Het besluit om geen BN'er-gasten meer uit te nodigen, heeft effect gehad." Nee . Vorige week waren er weer meer BN’ers. Iedereen zegt maar wat. Je moet proberen het programma goed te krijgen en dat is lastig als je veel kijkers kwijtraakt, maar nogmaals: het is een vak en ik hou van het vak tv-maken. Dat is volgende week afgelopen, dan gaan we weer wat andere dingen doen. "

Kan niet wachten tot het voorbij is

Vervolgens laat Paul zich per ongeluk ontvallen dat hij niet kan wachten tot Hotel Hollandia is afgelopen. De grote vraag is wat zijn plannen zijn na dit programma. " Dat weet ik niet. Dat weet ik niet. Ik ben al blij dat het hotel even dichtgaat volgende week en dan ga ik Sinterklaas maken en weer Knoop. Dat zijn ook heel leuke programma’s en dan zien we wel weer. "