Is dít het einde van de tv-carrière van Rob Kemps?

Entertainment
door Indy
donderdag, 26 oktober 2023 om 15:34
template roddel 23
Het zou zomaar eens kunnen dat we Rob Kemps binnenkort niet meer op televisie zien. De presentator ligt onder vuur op sociale media, omdat hij het ene na de andere, net niet zo tactische, bericht plaatst op Instagram. Volgens Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, moeten we er serieus rekening mee houden dat het contract van Rob bij de zender niet verlengd wordt.

Grootste tv-belofte van het land

In 2021 won Rob Kemps de finale van het zeventiende seizoen van De Slimste Mens . Het programma zorgde ervoor dat hij bekend werd onder de Nederlandse televisiekijkers en in Hilversum werd hij even gezien als dé grootste tv-belofte van het land. Twee jaar later blijkt daar vrij weinig van over te zijn: zijn contract bij Talpa heeft niet opgeleverd en ook zijn imago is de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald.
Dat Rob zijn vrouw Miriam Swinkels en zijn twee kinderen verliet was al erg genoeg, maar de presentator doet er nog een schepje bovenop. Op Instagram deelt hij foto's van hoe gelukkig hij inmiddels weer is in de liefde, met de vrouw waarmee hij is vreemdgegaan nota bene.
Volgens Tina is het begrijpelijk dat veel mensen walgen van de acties van Rob. Ze noemt in haar column in De Telegraaf twee redenen waarom Rob zijn carrière zich in een grote crisis bevindt. “Rob heeft zijn jonge gezin verlaten en ook bleek zijn manager, behalve Chansons, niet de juiste programma’s voor hem te hebben uitgekozen.”

Gunfactor

De gunfactor, die Rob in de afgelopen twee jaar juist had vergaard, is hij inmiddels ook kwijt. “Dat gezin verlaten, ja daar houden we als kijkers in Nederland niet zo van, maar ok, we vergeven ook weer snel. Het ging echt fout toen Rob elke activiteit, vooral reisjes naar Parijs, met zijn nieuwe vriendin ging posten op Instagram.”
Als iemand weet wat voor invloed het imago van tv-sterren heeft op de kijkcijfers, is het Tina wel. “Vertelt niemand, vooral zijn manager, hem dan dat dat niet heel sympathiek overkomt? Het was natuurlijk veel beter geweest om er gewoon niks over te posten.”
Rob is voordat zijn contract met Talpa
verloopt nog één keer te zien op tv. Hij presenteert een reisprogramma over Elvis Presley. “Ik heb weinig hoop” , zegt Tina. “Het lijkt zijn laatste tv-kans.”
Wat volgens Tina het belangrijkste is voor Rob: een goede manager. “Voor Rob Kemps kwam de populariteit te paard en lijkt als een raket weg te schieten.”