Familie Meiland gespot in het ziekenhuis

Entertainment
door Indy
dinsdag, 31 oktober 2023 om 14:30
template een foto 8
Maxime Meiland is samen met haar man Leroy en hun twee dochtertjes Claire en Vivé gespot in het ziekenhuis. Maar waarom zijn zij daar?

In het ziekenhuis

Op Instagram deelt Maxime beelden vanuit het ziekenhuis. Dochtertjes Claire en Vivé lijken het naar hun zin te hebben. De twee hebben beiden een ballon vast waarmee ze elkaar, al giechelend, slaan. "Straks rustig doen hé bij de zieke mensen, want we zijn in het ziekenhuis” , zegt Maxime tegen de kinderen. "Weet ik” , antwoordt Claire.
Leroy ziet het niet rooskleurig in dat de meiden rustig aan gaan doen in het ziekenhuis. "Denk je dat dat gaat lukken?” , vraagt Maxime aan hem. Leroy schudt meteen nee. "Ik heb er een hard hoofd in” , zegt hij terwijl hij hoofdschuddend naar de lift loopt.
Het is niet bekend bij wie de familie op bezoek is.

Familie Meiland onder vuur

De Meilandjes liggen onder vuur bij Veilig Verkeer Nederland. Maxime zou haar dochtertje Claire op een verkeerde manier vervoeren en ook de rest van de familie kan hun rijgedrag nog flink verbeteren.
Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland, legt uit dat kinderen tot de lengte van 1 meter 35 moeten worden vervoerd in een goedgekeurd kinderzitje. Maxime zette Claire zonder stoeltje in de auto. “Dit is geen goed voorbeeld” , vertelt hij in een interview met weekblad Story .
Omdat Claire niet op een verhoging zat, zat de gordel veel te hoog toen Maxime deze bij haar om deed. “Als de gordel om de nek zit, kan hij deze snijden bij een ongeluk. Dat kan bij een grote klap schade aan de nek veroorzaken. Kleine kinderen moeten op een zitverhoging.”

Dronken achter het stuur

Maxime is niet de enige die op de vingers wordt getikt door Rob. Ook over haar vader Martien Meiland uit hij zijn zorgen. “We hebben tijdens Chateau Meiland natuurlijk ook Martien gezien, die dronken achter het stuur stapte.”
Maxime en Martien hebben het altijd over de rijstijl van Erica Meiland. “Volgens hen rijdt zij veel te hard.” Ook dit is opgevallen bij Veilig Verkeer Nederland. “Dat is natuurlijk ook niet het goede voorbeeld.”