Familiegeheim van Saul uit Winter Vol Liefde uitgelekt: 'Bankier van de onderwereld'

Entertainment
donderdag, 25 januari 2024 om 16:35
saul
Saul en Amy-Rose zijn het enige stel dat succesvol bleek te zijn in seizoen 1 van Winter Vol Liefde. Tot op heden zijn ze nog steeds bij elkaar. In de huidige editie van de Story wordt deze week een aangrijpend geheim onthuld uit het verleden van Saul, de familie Colthof.

Amy Rose en Saul

In Winter Vol Liefde zocht Saul naar een levenspartner, bij voorkeur iemand die haar koffers pakt en intrekt in zijn Zwitserse appartement. Saul is uiteindelijk met Amy Rose geëindigd en dat is geen verrassing. Sinds de eerste week van Winter Vol Liefde gingen er al geruchten dat Amy Rose nog steeds in Zwitserland zou zijn. En deze geruchten zijn bevestigd: Saul heeft voor Amy Rose gekozen. In de laatste aflevering is te zien dat Saul en Amy Rose samen ontbijten in Italië, vergezeld door zijn broer en schoonzus.
Mijn familie kent mij, dus ik stel hun mening op prijs ”, zegt Saul. Goed nieuws voor Amy: ze is goedgekeurd door de familie. Ze zegt al kriebels te hebben en zich helemaal zichzelf te voelen bij Saul. “ Het is leuk om te zien dat zij zich thuisvoelt. Ze heeft al een eigen kast! “, zegt de verliefde Saul. Uiteindelijk is het doel dat Amy Rose richting de sneeuw gaat verhuizen om haar leven met de makelaar op te bouwen.

Vader van Saul was loop jongen

Het tijdschrift Story
heeft ontdekt dat de vader van Saul, René Colthof, een zakenpartner was van de omstreden Willem Endstra. Endstra werd in 2004 vlak voor zijn kantoor in Amsterdam geliquideerd en stond bekend als 'de bankier van de onderwereld', waarbij hij geld van de grootste criminelen van het land zou hebben geïnvesteerd in vastgoed.
In het jaar 2000 werkten Endstra en de vader van Saul samen aan een project aan het Italiaanse Comomeer. Het project, dat miljoeneninvesteerders aantrok, kwam uiteindelijk niet van de grond. Een van de gedupeerden was Theo P., die later in België is veroordeeld voor witwassen en afpersing. P. zag lange tijd geen geld terug van Colthof en Endstra, totdat hij 'een mannetje naar hen toestuurde'.
Colthof zou bovendien hebben geïnvesteerd in vastgoed waar niemand minder dan Willem Holleeder een tijdlang een penthouse met kogelwerend glas bezat. In 2013 werd Colthof door de NOS nog omschreven als 'de loopjongen van Endstra'.