Fantastisch nieuws voor Yolanthe Cabau

Entertainment
door Denise
maandag, 27 februari 2023 om 11:02
ontwerp zonder titel 10
Yolanthe Cabeau heeft goed nieuws gehad. Het nieuwe programma van haar stichting Free a Girl is gefinancierd en goedgekeurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Ontzettend dankbaar."

Nieuw programma Free a Girl

De stichting Free a Girl is in 2008 opgericht. Yolanthe was hier één van de oprichters van. De organisatie zet zich in tegen kinderprostitutie, Yolanthe zet zich hier al jaren voor in. Free a Girl heeft nu een nieuw programma: 'Stepping Up The Fight Against Exploitation of Children.' Free a Girl schrijft op Instagram: "Het doel van dit programma is een wereld te creëren waarin kinderen, in al hun diversiteit, veilig en zonder angst voor seksuele uitbuiting te kunnen opgroeien. Dit driejarige programma zal zich richten op het verminderen van seksuele uitbuiting van kinderen over de hele wereld."
Het nieuwe programma is nu goedgekeurd en gefinancierd. "We zijn ontzettend dankbaar voor de steun en financiering van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en kunnen niet wachten om samen met de alliantie, alle lokale partners én kinderen aan de slag te gaan. Om het verschil te maken. "

Haatberichten

De stichting kreeg de laatste tijd doodsbedreigingen. Een pedofielennetwerk genaamd FreeSpeechTube bedreigde de stichting ernstig. Zo was één van de schokkende berichten die de stichting kreeg: "Marthijn moet vandaag worden vrijgelaten en mannen moeten seks kunnen hebben met meisjes van 7 of 12. Free a Girl International moet worden stopgezet."
Free a Girl liet van zich horen na deze haatberichten. "Door dit soort haatberichten zetten wij ons twee keer harder en twee keer sneller in. Dat betekent ook dat we twee keer harder en twee keer sneller de strijd aangaan".