Isa Hoes wil niet vergeleken worden met Rachel Hazes

Entertainment
door Denise
maandag, 27 februari 2023 om 13:18
ontwerp zonder titel 11
Volgens René Mioch vindt Isa Hoes het niet prettig dat ze door sommige mensen vergeleken wordt met Rachel Hazes . "Ik denk niet dat wat er nu allemaal geschreven wordt, dat ze heel leuk vindt. "

Isa Hoes vergeleken met Rachel Hazes

Door critici wordt gezegd dat Isa Hoes en haar zoon Merlijn Kamerling de tragische dood van haar man en vader Antonie Kamerling heel erg zouden uitmelken. Er is nu een theatervoorstelling en een film over hem te zien. Filmkenner René Mioch was te gast bij Shownieuws om over de verfilming van Isa's boek Toen Ik Je Zag te praten. Hij ontdekt dat Antonie en Isa andere namen hebben in de film, namelijk: Sebastiaan en Esther. "Ik denk dat Isa daar ook heel erg voor gestreden heeft, om zeg maar afstand te houden tussen het paar dat we kennen en de twee mensen die we zien in de film."
Tooske Ragas, de presentatrice van Shownieuws, geeft aan dat critici betwijfelen of Isa zich er echt zo vanaf houdt. "Maar dat lukt niet helemaal, want op social media is er heel veel te doen over deze film, en daar krijgt Isa het best flink te verduren. Ze wordt zelfs af en toe vergeleken met Rachel Hazes. Als in: je buit de situatie van zijn overleden wel heel erg uit. "

Complexe situatie

René geeft aan het vervelend te vinden dat Isa hetzelfde wordt gezien als Rachel Hazes. "Ik heb dat ook allemaal gezien. Ik vind het wel ingewikkeld om dat te lezen, want ik denk: op de een of andere manier zijn we met z'n allen getuige van het rouwproces waar zij doorheen gaan. Dat gebeurt tamelijk in het openbaar, dat ben ik wel met je eens. "
Hij gaat verder: "Dan is er een boek en nog een boek en het gaat allemaal door, maar als ik hoor hoe dat morgen ook bij de première gaat, weet je wel... Ze wilde éigenlijk niet op het podium komen na afloop. Nu hebben ze haar toch overgehaald om te komen en ik denk ook dat het terecht is, want ze is de schrijfster van het boek." Collega William Rutten vraagt: "Zou dat door de kritiek komen? Dat ze denkt van: stapje terug." René: "Nou, ik denk niet dat wat er nu allemaal geschreven wordt, dat ze dat heel leuk vindt. Ik wil ook nog eens benadrukken: je moet je ook nog eens realiseren dat heel veel van de reacties komen van mensen die geholpen worden doordat er gepraat wordt over dit onderwerp."

Aandacht voor rouw

Het openlijk erover praten van Isa heeft iets goeds gebracht zegt René. "Ik denk dat zij daar ook een soort van aandacht voor gevraagd heeft, juist door er zoveel en open over gepraat wordt. "
Toch snapt hij dat er kritiek wordt gegeven: "Ik kan me die reactie soms wel een beetje voorstellen, want het is ook heel erg veel."