Frans Bauer ondergaat een opvallende transformatie

Entertainment
dinsdag, 14 november 2023 om 14:55
ontwerp zonder titel 2023 11 14t144041931
Op dit moment presenteert Frans Bauer een programma over laaggeletterdheid. Afgelopen maandagavond mochten we meekijken hoe Frans een best wel opvallende make-over onderging. Hij was niet meer te herkennen.

Laaggeletterdheid

Frans Bauer is sinds 30 oktober te zien in zijn nieuwe televisieprogramma, Leven Zonder Letters . In dit programma volgt de zanger twaalf mensen die te maken hebben met laaggeletterdheid. Hij neemt een kijkje in hun dagelijkse leven en zet zich in om het zelfvertrouwen van deze mensen weer op te bouwen.
Als geen ander begrijpt Frans de uitdagingen waarmee laaggeletterden te maken hebben. Zijn eigen ouders, Wies en Chris, waren namelijk ook laaggeletterd. Dit heeft zelfs invloed gehad op de achternaam die Frans draagt. Hierdoor komt hij persoonlijk in aanraking met de impact van laaggeletterdheid en zet hij zich in om dit onderwerp meer bekendheid te geven.
Frans werd op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met de laaggeletterdheid van zijn ouders. Het liep fout toen zijn vader hem wilde registreren bij het gemeentehuis, omdat zijn vader niet kon lezen. Hierdoor kreeg Frans per abuis de achternaam van zijn moeder.

Opvallende transformatie

Frans onderging een opvallende transformatie tot een flamboyante dragqueen en is totaal, onherkenbaar. " Zie ik er niet geweldig uit? ", schrijft hij op Instagram.

'Op het lijf geschreven'

Volgens de zanger is het nieuwe programma Leven Zonder Letters van AVROTROS hem naar zijn eigen zeggen: " Op het lijf geschreven ", dat liet hij onlangs weten. Hij draagt de blijvende gevolgen van laaggeletterdheid met zich mee. " Hoe vaak ik mijn ouders, die moeizaam konden lezen en schrijven, zag worstelen met gevoelens van schaamte en onvermogen, dat is niet op één hand te tellen. Over het maken van een programma rond dit onderwerp, twijfelde ik geen moment en zei ja. Ik hoop dat Leven Zonder Letters een bijdrage levert om het taboe rond laaggeletterdheid te doorbreken en mensen te inspireren een eerste stap te zetten tot verbetering. "