Freek Vonk geeft update over larven situatie: 'Een prachtig dier'

Entertainment
door Tika
dinsdag, 25 juli 2023 om 17:10
whatsapp image 2023 07 25 at 170433
Dat Freek Vonk het niet allemaal op een rijtje heeft, is wel duidelijk. Mocht je het nog niet weten, afgelopen drie maanden liet de bioloog drie larven in zijn been zetten en heeft hij ze een naam gegeven... Kwik en Kwek zijn vorige maand overleden, maar Kwak is er levend uit gekropen. Nu komt hij met een update.

Drie larfjes

Zo'n drie maanden geleden bracht Freek het nieuws naar buiten. Hij kondigde aan in verwachting te zijn van drie larven... Ja, je leest het goed. Na zijn reis door Costa Rica nam hij een paar souvenirtjes mee. Via Instagram hield hij de wereld op de hoogte van de larfjes. Maar begin vorige maand kon hij de pijn niet meer aan en aangezien ze al aardig waren gegroeid, besloot hij Kwik en Kwek eruit te halen met zijn blote hand – lekker –. Helaas, voor Freek, overleefde beide het niet. Kwak bleef zitten.
Eind juni is hij dan ook eindelijk bevallen van de laatste larf. Kwak wist het te overleven. Nu een aantal weken verder, geeft hij ons een update.

Freek Vonk geeft larven update

"Na bijna twee maanden in spanning te hebben gezeten was het vannacht dan eindelijk zover! Kwak de Larf (of eigenlijk Kwak de Pop!) heeft zijn adembenemende metamorfose voltooid en is vannacht als volwassen vlieg (horzel) uit zijn cocon gekropen... En WHOAAHH, niet normaal wat een PRACHTIG dier! ? Kwak is ongeveer zo groot als een hommel en heeft gloeiend rode ogen, een prachtig zilveren gezichtje, en een oogverblindend blauw achterlijf met een glinsterende metaalachtige glans.... Wat. Een. Knappie!!", schrijft hij op Instagram.
Ondanks zijn blije bericht, mag hij ook alweer afscheid nemen van het insect. Naar schatting leeft het zo'n drie tot vier dagen. Fun fact, dit is niet de eerste keer dat hij drie larven in zijn lichaam laat settelen... Knabbel, Babbel en Schnabbel waren zijn eerste baby's...