Heftig incident in Bureau Rotterdam: 'Bellen nu de crisisdienst'

Entertainment
door Indy
woensdag, 25 oktober 2023 om 8:32
ewout genemand
Opnieuw een heftige gebeurtenis in een aflevering van Bureau Rotterdam. In de uitzending van afgelopen dinsdag is te zien hoe de agenten een vrouw ternauwernood van de dood kunnen redden. Net als twee weken geleden, toen er zichtbaar was hoe een hondje werd doodgebeten door een andere hond, zijn de kijkers in shock na het zien van de aflevering.

Ernstige zorgen

Twee agenten krijgen een melding dat er een vrouw op de Erasmusbrug zit met een behoorlijke plas bloed om zich heen. De jonge vrouw heeft zichzelf in haar hals en polsen gesneden met een scheermesje. Omstanders maakten zich ernstige zorgen om haar en schakelden de hulpdiensten in.
Een agente knielt neer bij de vrouw en vraagt of ze wil vertellen wat er is gebeurd. "Ik heb borderline en ik heb al wel vaker geprobeerd om mezelf te doden", zegt de vrouw. Terwijl zij haar verhaal vertelt, merkt de agente dat de vrouw zichzelf nog steeds aan het snijden is. "Wil je dat mesje alsjeblieft neerleggen? Ik kan je niet toestaan dat jezelf iets aandoet onder mijn toezicht", zegt de agente. De vrouw wilde eerst niet meewerken, maar geeft het mesje uiteindelijk toch af aan de agente. De wonden van de jonge vrouw zijn verzorgd en ze is meegenomen met de ambulance.

Nóg een incident

Wanneer presentator Ewout Genemans een tijd later met twee andere agenten meeloopt, krijgen zij een melding van een 'springer' op de Erasmusbrug. De politie was al de hele avond op zoek naar de jongen, die een einde aan zijn leven wilde maken. Er verzamelden zich meerdere politieauto's bij de brug om de jongen tegen te houden. De agenten knopen een gesprek met de jongen en besluiten daarna om zijn ouders te bellen. De politie heeft namelijk al eerder een heftigere situatie met deze jongen meegemaakt. "Zijn vader vertelde dat de jongen hulp krijgt en op de wachtlijst staat voor een intensieve behandeling, maar dat duurt lang. Dus we bellen nu de crisisdienst om te kijken of hij met spoed beoordeeld kan worden" , zegt een agent.

Vrienden van elkaar

Terwijl Ewout bij het tweede, heftige incident aanwezig is, ziet hij de jonge vrouw die eerder een poging tot zelfdoding heeft gedaan. "Kennen jullie elkaar?" , vraagt de presentator. De vrouw vertelt dat de jongen een vriend van haar is. "We hebben wel veel steun aan elkaar en ondernemen ook leuke dingen samen om even afleiding te zoeken van alles om ons heen."
Ewout vraagt daarnaast hoe het nu met haar gaat. "De afgelopen keer dat je mij zag, was het niet de laatste keer dat ik probeerde om mezelf te doden" , zegt de vrouw. Vijf dagen na haar incident is ze namelijk weer naar de Erasmusbrug gegaan om hetzelfde te proberen. "Sinds ik klein ben, kijk ik al in elke kamer rond wat ik zou kunnen gebruiken en waar de uitgangen zijn om te kunnen ontsnappen" , zegt ze.

Heftig bijtincident

Het is niet de eerste keer dat er heftig incident gebeurt tijdens de opnames. In de eerste uitzending van Bureau Rotterdam werden schokkende beelden getoond. Hierop was te zien hoe een grote hond een chihuahua aanvalt en deze behoorlijk toetakelt. De eigenaar van de chihuahua probeerde zijn trouwe viervoeter te beschermen tegen de aanval van de hond, maar dit mocht niet baten.
De tragische gebeurtenis zorgde ervoor dat zijn hondje ter plekke overleed. De eigenaar, die zijn huisdier als zijn ‘beste vriend’ beschreef, werd geconfronteerd met een hartverscheurende en traumatische ervaring. “ Veel mensen zijn geschrokken van dit item” , schrijft Ewout Genemans, de presentator van het programma, op Instagram. “ Wij volgen de politie en zien alles wat de agenten meemaken. Daar horen dit soort dingen bij.
Voorafgaand aan het item werd geen waarschuwing getoond wegens dierenleed. Dit zal bij vergelijkbare items voortaan wel gebeuren. De eigenaar van het hondje is overspoeld met kaartjes en steunbetuigingen van kijkers.