Dit is het riante inkomen van Emma Wortelboer

Entertainment
door Indy
zaterdag, 28 oktober 2023 om 8:30
emma wortelboer vader baby
Emma Wortelboer is een Nederlandse presentatrice en televisiepersoonlijkheid. De 27-jarige presentatrice is bekend geworden door haar werk bij de Nederlandse omroep BNNVARA. Ze heeft verschillende programma's gepresenteerd en is ook actief op sociale media. Emma staat vooral bekend om haar enthousiasme en energieke persoonlijkheid. Heeft haar enthousiasme op televisie haar ook een leuk salaris opgeleverd?

Eerste kindje

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala deed Emma een grote onthulling. Ze verscheen met een blote buik op de rode loper en liet weten in blijde verwachting te zijn van haar eerste kindje. “Het moest toch een keer gebeuren” , vertelde Emma tegen RTL Boulevard over het fantastische nieuws. “Ik voel me super, ben heel gelukkig en blij.”

De vriend van Emma Wortelboer

Emma heeft een aantal jaar een relatie gehad met Tomer. Er werd gespeculeerd dat hij de vader van de baby zou zijn, maar hier heeft Emma inmiddels duidelijkheid over gegeven. “Er stond nu overal dat ik het kindje krijg met Tomer, maar dat is niet zo” , vertelt ze tegen Tubantia. “Hij is mijn ex. Ik heb inmiddels een nieuwe vriend, Lars.”
De presentatrice praat bewust weinig over haar relatie. "Ik vind het niet zo boeiend " , legt ze uit. De twee gaan binnenkort samenwonen in Amsterdam.

Carrière

Begin 2015 werd Emma toegelaten op De BNN University . Dit is een programma voor enthousiaste radio- en tv-talenten die het graag willen maken in de mediawereld. Na toelating werk je met bekende presentatoren en ben je binnen een half jaar klaar voor het hectische wereldje van de media. Na het doorlopen van de academie was ze van 2016 tot 2018 verslaggever voor het televisieprogramma Spuiten en Slikken .
Tussen 2018 en 2022 maakte Emma het onderdeel Yung DWDD voor het programma De Wereld Draait Door . Tegelijkertijd maakte ze voor het YouTube-kanaal van BNNVARA de serie Emma's Peepshow
waarin ze wekelijks een onderwerp bespreekt rondom het thema liefde en het menselijk lichaam.
Haar bekendheid bij het grote publiek heeft ze met name te danken aan het Eurovisiesongfestival van 2019. Emma maakte toen namens Nederland de jurypunten bekend en dit deed zij op een nogal expressieve manier. Daarnaast nam ze deel aan De Slimste Mens
in seizoen 2020-2021. Ze behaalde de finale en werd derde.
Tegenwoordig presenteert Emma nog meerdere programma's op BNNVARA en NPO Zapp . In het najaar van 2023 is ze samen met Maarten van Rossem in het programma Wortelboer en Van Rossem te zien dat gaat over generatieverschillen.

Wat verdient Emma?

Weekblad Story heeft onderzoek gedaan naar het salaris van Emma. De presentatrice heeft eerder al gezegd dat ze het vreemd vindt dat mensen in Nederland niet openlijk praten over hun salaris. Ze deelt dan ook openhartig dat ze bij BNNVARA op haar plek zit en dat ze ook qua salaris enorm tevreden is.
In 2021 werd Emma's contract verlengd bij de publieke omroep. Ze deelde toen openlijk dat ze € 70.000 bruto per jaar verdient en zich daar ‘aardig bevoorrecht’ over voelt. Na haar contractverlening is het salaris van Emma iets gestegen. Een paar jaar eerder vertelde ze namelijk € 5.300 bruto per maand te verdienen, wat neerkomt op zo’n € 63.600 bruto per jaar.