Jaimie Vaes grijpt Expeditie Robinson aan om imago te redden

Entertainment
door Indy
dinsdag, 26 september 2023 om 14:57
jaimie vaes expeditie robinson 1
Eva Simons heeft in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson moeite om haar draai te vinden in Kamp Zuid. Zondagavond was daarin geen uitzondering toen ze opnieuw werd buitengesloten. Gelukkig stond Jaimie Vaes aan haar zijde en eiste verandering.

Buitengesloten

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is inmiddels in volle gang en Kamp Zuid genoot van een reeks overwinningen, wat hen het voorrecht gaf om iemand op de reservebank te plaatsen. Eva Simons was opnieuw het slachtoffer. Ze slaagt er maar niet in om een vaste plek binnen de groep te veroveren. Hoewel de uitsluiting geen invloed had op de eindoverwinning tegen Kamp Noord, kan het volgens een kampgenoot Jaimie niet langer hoe er met Eva om wordt gegaan binnen het programma.
Naast dat Eva wordt buitengesloten van de groep, worden er ook opmerkingen over haar gemaakt. Zo vroeg Maxim Froger zich af of de geluiden die hem 's nachts wakker hielden afkomstig waren van de ratten of van Eva en feliciteerde Jochen Otten Eva met het feit dat ze tenminste nog niet naar huis was gestuurd. Hiermee liet hij duidelijk zien hoe hij tegenover Eva in de competitie staat.
Eva voelde zich buitengesloten, vergelijkbaar met het gevoel van als laatste gekozen worden bij gym op school. Ze beschreef het als de zoveelste klap in haar gezicht in dit team.

Jaimie to the rescue

Als de hele groep, zonder Eva, in het water zit, besluit Jaimie de groep aan te spreken op hun gedrag. "We zijn wel mensen. Iemand voelt zich vanaf moment één niet helemaal lekker in de groep. En ja, we zijn bezig met een spel. En het is heel belangrijk om te winnen. Maar we kijken toch ook gewoon naar elkaar, hoe iemand daarop gaat?"
De groep knikt begripvol, maar toch trekt een iemand zijn mond open die hem misschien beter dicht had kunnen houden. "Daar kunnen wij niks aan doen"
, zegt Jochen, die Eva in haar gezicht uitsloot van de groep.
Gelukkig krijgt Jaimie met name positieve reacties vanuit de groep. "Daar moet je wat mee doen" , wordt er zelfs gezegd.

Kijkers onder de indruk

Ook op Twitter ontvangt Jaimie veel lovende reacties op haar actie: